NB II

Szívesen lenne Vasas-játékos

Az angyalföldieknél próbajátékon szereplő Fitos László akár hosszabb távon is az NB II-es csapatnál maradna.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lassan fél éve nincs csapata Fitos Lászlónak, akivel októberben bontott szerződést a másodosztályban szereplő Gyirmót FC. A 26 éves középpályás azonban nem tétlenkedik, jelenleg a szintén NB II-es Vasasnál edz, és próbál bizonyítani Szanyó Károly vezetőedzőnek. A korábban a Ferencvárosban és Szolnokon is futballozó Fitos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy múlt szerda óta tréningezik az angyalföldiekkel, és akár hosszútávon is maradna a klubnál, ha a szakvezetés számítana rá.

– A Vasassal edzek már szerda óta, akkor kezdődött a felkészülés. Természetesen szívesen maradnék Angyalföldön, azért is vagyok itt, hogy akár hosszútávon is a Vasas alkalmazásába kerüljek. Edzettem már jó néhányat a csapattal, a hétvégén egymás közötti edzőmeccs is volt, a vezetőknek kell eldönteniük, hogy számítanak-e rám. Addig is türelmesen várom a fejleményeket. Természetesen akadnak más lehetőségeim is, de szeretnék a Vasasban szerepelni, és jó lenne, ha Budapesten maradhatnék – nyilatkozta Fitos László.

Fitos László tehát a lehetséges érkezők között szerepel a Vasas csapatánál, de olyan is akad, aki távozhat. Ő nem más, mint a gárda rutinos kapusa, Németh Gábor, akire a Haladás vezetőedzője, Artner Tamás vetett szemet. Mint ismert, a vasi együttes a sérült Mursits Roland pótlására keres második számú hálóőrt, és a Hali elsődleges célpontja a szombathelyi születésű Németh Gábor.

– Élő szerződésem van a Vasassal, ezért először is itt kell mindent megbeszélni, és ha úgy alakulnak a dolgok, akkor tudok bármit mondani Artner Tamás hívószavára. Így is beszéltem ezt meg a Haladás ügyvezetőjével, Tóth Miklóssal, úgyhogy egyelőre csak ennyit tudok mondani – magyarázta a Rangadó.hu megkeresésére a 38 éves kapus.

A Vasas egymás közti edzőmeccséről Németh Gábor elmondta, elsősorban a fiatalok, és a próbajátékosok kaptak lehetőséget a bizonyításra.

– Igazából annyi történt, hogy Szanyó Károlyék megnézték a próbajátékosokat. Háromszor harmincöt perces játék volt. Az elején inkább a fiatalok, és a próbázók szerepeltek. Akik régebb óta itt vannak, ők a meccs második részében csatlakoztak – mesélte Németh Gábor.

Szerdai hír, hogy a Vasas szombathelyi származású kapusára minden bizonnyal számítanak az angyalföldi vezetők, így mégsem költözik vissza szülővárosába.

– Németh Gábor hétfő este felhívott, és elmondta, hogy a Vasas szakmai stábja számít a játékára, sőt vélhetően a nyáron lejáró szerződését is meghosszabbítják – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője a klub honlapján.

Olvasói sztorik