NB I

Diósgyőri iksz a Vasas ellen

A tartalékos DVTK 1-1-es döntetlent játszott a tizenegyest hibázó angyalföldiek elleni edzőmeccsen.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Diósgyőr VTK – Vasas FC 1-1 (1-1)
DVTK: Rajics – Eperjesi, Milics, W. Alves, Huszics – Abdouraman, Nenadovics, Bouwman, Marjanovics – Batioja, Gosztonyi. Cserék: Rados, Sosták, Miloszavljevics, Bányász, Sztojanovics, Bacsa. Edző: Tomiszlav Szivics
Vasas: Németh G. (Hermány) – Fitos (Izing), Görgényi, Tamás (Pál D.), Piller (Kiss R.), Berecz (Birtalan), Gál (Nagyházi), Vida (Erős), Cseke (Menyhárt), Ádám (Ferenczi), Remili (Szedlár). Edző: Szanyó Károly
Gólszerzők: Gosztonyi (tizenegyesből 3.), illetve Remili (25.)
Kiállítva: Eperjesi (29.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az újjáalakuló Vasas csapatában több próbajátékos is pályára lépett. Pécsről érkezett a csaknem két méter magas belsővédő, Tamás László. Legutóbb az Újpest csapatát erősítette Erős Ronald, az egykori Vasas-játékos, Erős Károly fia. A húszéves Pál Dávid eddig Zalaegerszegen játszott, érdekesség, hogy a jobb oldalon bármely poszton használható, csatárként, középpályásként és védőként is. A rendkívül tehetséges kapus, Orbán Soma a Dunaújváros játékosa, aki a közeljövőben akár az élvonalba is berobbanhat. Birtalan Botond junior korosztályban négy évig a Vasasban nevelkedett, legutóbb Dunaújvárosban focizott – írja a klub honlapja.

A szombati edzőmérkőzésen elsősorban a próbajátékosok léptek pályára a diósgyőrieknél, a keret másik része Szerencsre utazott egy teremtornára. A Vasas játékosai egy koszorút adtak át a csapatkapitányként játszó Abdouramannak, a csütörtökön elhunyt egykori kapusra, Rakaczki Bencére emlékezve. A mérkőzést zárt kapuk mögött rendezték, de a kerítésen túlról több száz szurkoló követte az eseményeket.

A harmadik percben máris vezetett a DVTK: egy szabadrúgás után középen lerántották Milicset, a jogos büntetőt Gosztonyi magabiztosan, félmagasan a kapu bal oldalába vágta (1-0). A 14. percben kétszer veszélyeztettek a vendégek: Cseke a tizenegyes-pontról próbálkozott, de William Alves blokkolta, a távoli ismétlés erős volt, de fölé szállt. Egy perccel később Németh Gábor hatástalanított egy jobboldali szabadrúgást.

A huszadik percben Remili végzett el szabadrúgást, élesen kapura lőtt, de Rajics magabiztosan öklözte a mezőnybe a labdát. A 24. percben Gosztonyi nagyszerű cselekkel indult meg a felezővonaltól, de kiugratása kicsit hosszú volt Marjanovicsnak Egy perc múlva Berecz ugratta ki Remilit, aki 14 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-1). A 28. percben egy újabb vendégtámadás végén a felpörgő labdát Ádám Martin emelte kapura a tizenhatos vonaláról, de Rajics a helyén volt.

A 29. percben egy vendégkontrát követően Eperjesi szabálytalankodott gólhelyzetben, amiért egyből piros lapot kapott. A szabadrúgást Remili a tizenhatos vonaláról végezte el, de Huszics az ötösről kifejelte az Erős lövést. A 34. percben ismét Remili lépett ki, átemelte a labdát a kapujából kilépő Rajics fölött, de Milics biztosított kapusa mögött. A negyvenedik percben Huszics robogott el a baloldalon, középre adott, de Nenadovics nem tudta a kapu felé irányítani a labdát. Egy perc elteltével egy diósgyőri szöglet okozott bonyodalmat a Vasas kapuja előtt, de végül megúszták az angyalföldiek. A 44. percben kontrázott a létszámfölényben játszó Vasas, Ádám lövését Rajics védte, miként a szöglet utáni Remili fejest is. A szünet előtt labdavesztést követően került ziccerbe Ádám Martin, de Rajics hatalmas bravúrral mentett.

A fordulás után előbb Rados öklözött ki egy Vasas-szögletet, majd Batioja esett nagyot a tizenhatos előtt, de a játékvezető nem fújt. Az 55. percben Ferenczi István óriási gólhelyzetben mellé lőtte Menyhárt jobboldali beadását. A 65. percben Bacsa kapott kiugratást, kissé kisodródva lőtt, de Hermány védett. Két perccel ezután Rados védett vetődve egy távoli Vasas-lövést. A 79. percben Nenadovics szabadrúgását Bacsa csúsztatta kapura, Hermány bravúrral védett szögletre. A 86. percben büntetőhöz jutott a Vasas, de Rados kivédte Ferenczi baloldalra tartó lövését – tudósított a DVTK Twitter-oldala.

– A mai napon az volt a legfontosabb, hogy lássuk, mire képesek a próbajátékosok, akikről nem szabad elfelejteni, hogy szabadon igazolhatók – nyilatkozta a klub honlapján Tomiszlav Szivics vezetőedző. – Teljesen senki nem győzött meg, de lesznek olyanok, akik tovább maradnak, míg másoknak megköszönjük, hogy eljöttek Diósgyőrbe. Sajnálom, hogy a játékvezetők elrontották mindkét csapat felkészülési mérkőzését azzal, hogy adtak egy piros lapot, majd a Vasas vezetőinek kérésére sem engedték, hogy újabb játékost küldjünk pályára.

– Még nagyon az út elején járunk, de ahhoz képest amennyi munkát eddig el tudtunk végezni, kitettek magukért a fiúk – értékelt klubja honlapján Szanyó Károly, a Vasas vezetőedzője. – Arra kértem futballistáimat, hogy merjenek a szó szoros értelmében játszani, hiszen rengeteg olyan játékosunk van akik képesek erre. Azt gondolom, hogy meg is valósították ezt, az első félidőben valósággal felőröltük a rutinosabb ellenfelet. Németh Gábornak jóformán dolga sem akadt, mi viszont legalább négy-öt olyan helyzetet kialakítottunk, ami gólt ért volna. El is csendesítettük a szépszámú nézősereget. A cserék pályára lépése után is teljes mértékben egyenrangú ellenfelei voltunk a DVTK-nak. Természetesen egy ilyen meccsen nem az eredmény az elsődleges, de örömmel tölt el az, amit ma tapasztaltam. Kemény hét vár a játékosokra a jövő héten is, tovább rakjuk le az alapokat és csiszolódik minden és mindenki egymáshoz. És azt mondom: leszünk még jobbak is!

– Nem voltak különösebb elvárásaim a mai találkozó kapcsán, viszont ahhoz képest rengeteget kaptam – kezdte Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezetője. – Nem csupán a szerelésünk volt új, hanem azt hiszem egy a játékban is megújult Vasas futballozott ma Diósgyőrben. Ellenfelünknél a bizonyítani kívánó próbázók mellett több, az őszi NB I-es meccseken pályára lépő játékos is szerepet kapott, tehát erős csapat ellen mérkőztünk. Rengeteg helyzetünk volt, és még az sem tudja mérsékelni a látott játékunk feletti örömömet, hogy hatvan percig emberelőnyben játszottunk. Mi egyébként belementünk volna, hogy egy cserével pótolják a kiállított játékost, de a játékvezető hajthatatlan volt. Természetesen nem értékelem túl a ma látottakat, de alul sem akarom! Biztos lesznek még gyengébb produkcióink is, de amit ma nyújtottak a fiúk az egyértelműen hitet kell hogy adjon a jövőre nézve.

A mérkőzés képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik