NB I

Ezrek emlékeztek a kapusra

Rakaczki Bencéért gyújtottak gyertyákat pénteken.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A négy NB I-es mérkőzésen szerepelt hálóőr másfélszer másfél méteres arcképét (amelynek bal sarkában fekete gyászszalag volt látható) a maratoni kapunál elhelyezett kézilabda kapun helyezték el. A kaput jobbról, balról, valamint hátulról a DVTK jelenlegi játékosai állták körbe Tomiszlav Szivics vezetőedző vezetésével.

A szurkolók fél héttől folyamatosan érkeztek a stadionhoz, legtöbbjük piros-fehér DVTK-sálat viselve, egy-egy gyertyával, illetve szál virággal a kezében. A kapu előtt a betonra fektették Rakaczki Bence 13-as számú mezét, amely mellé valaki az egyik legnagyobb rivális, a Ferencváros zöld-fehér sálját tette le, jelezve ezzel is a futball társadalom szolidaritását – írja a Borsod Online.

Az eseményen megjelentek a Rakaczki-család tagjai is, így Bence édesapja, Rakaczki János is. Negyed nyolckor a stadion mind a négy kandelláberén meggyúltak a fények Bence emlékére, és 13 percig világították be a stadiont és környékét. Ezt követően kezdett el oszlani a körülbelül 1500-2000 fős tömeg.

Veréb György, a DVTK kapusedzője az MTI-nek a helyszínen azt mondta, nagyon nehéz feldolgozni a tragédiát. Bence halála mérhetetlen veszteség, hiszen egy fiatal, tehetséges embert és sportolót veszítettek el.

Rakaczki Bence temetése a jövő héten lesz, amelynek pontos idejéről a család, illetve a DVTK később ad tájékoztatást.

Olvasói sztorik