NB I

Elhunyt Rakaczki Bence

A DVTK fiatal kapusa hosszú, súlyos betegség után, csütörtök délután hunyt el.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a DVTK fiatal kapusa, Rakaczki Bence ma délután fél négykor hosszú betegség után elhunyt – adta hírül csütörtök délután a DVTK honlapja. Az információt megerősítette Dr. Nagy Kálmán a miskolci kórház főorvosa is.

A Diósgyőr fiatal kapusánál 2012-ben diagnosztizáltak súlyos betegséget. Rakaczki Bence 18 évesen került be a DVTK felnőtt keretébe, és a diósgyőriek utolsó négy tavaszi bajnoki mérkőzésén védte a csapat kapuját. A tehetséges kapus a bajnokság után jelezte, hogy gyengének érzi magát, és izomfájdalmai vannak, az orvosi vizsgálat pedig szomorú eredményt hozott: Bence leukémiában szenved.

Rakaczki csak annyit kért a szurkolóktól, hogy ugyanúgy drukkoljanak a gyógyulásért, mint ahogyan tették, amikor pályára lépett a meccseken…

„Rakaczki Bence megnyerte az egészségéért folytatott meccsét, és most mindenki azon van, hogy ne legyen visszavágó” – ezzel a sporthasonlattal élt tavaly március végén Nagy Kálmán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház igazgatóhelyettese. Sajnos a fiatal labdarúgó később visszaesett. A karácsonyi ünnepeket családi körben, otthon töltötte Rakaczki Bence, de szilveszter előtt ismét kórházba vonult, de az ismételt őssejt-transzplantációra már nem volt lehetőség.

A klub pénteken 19 órakor a stadionnál néma megemlékezést tart, ahol mindenki leróhatja kegyeletét. A temetés időpontjáról és helyéről később döntenek. Bencét a DVTK saját halottjának tekinti.

„Mindenki kedvence, a DVTK saját nevelésű kapusa elvesztette a háborút és eltávozott közülünk” – így emlékeznek rá az amigeleken.hu szurkolói honlapon.

Pintér Attila szövetségi kapitány a halálhírről értesülve a teljes válogatott nevében együttérzéséről biztosította a futballista családját, valamint a DVTK-t. A magyar szövetség honlapja a gyászhírben emlékeztetett arra, hogy rövid időn belül a második NB I-es játékos hunyt el, ugyanis december 30-án a Ferencváros védője, a trinidadi Akeem Adams halt meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik