NB II

A Szpari újabb bravúrja

Továbbra is hibátlan a listavezető Nyíregyháza az NB II-ben, a hatodik forduló nyitómeccsén a Zalaegerszeg otthonában győzött 4-1-re.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 6. forduló
Zalaegerszegi TE FC – Nyíregyháza Spartacus 1-4 (0-3)
Zalaegerszeg, 600 néző. Játékvezető: Radványi
ZTE: Jahics – Preklet, Kovács G., Nánási, Kocsis A. (Frizoni, a szünetben) – Máté I P., Szegleti (Bíró A., 73.) – Grbics, Kulcsár K. (Hajdú N., a szünetben), Babati – D. Pavicsevics. Edző: Lendvai Miklós
Nyíregyháza: Balogh J. – Szokol, Csordás, Rubus, Gengeliczki – Törtei, Sándor I. – Kákonyi (Pákolicz, 88.), Huszák (Patály, 90.), Paku (Reznek, 94.) – Bajzát. Edző: Lucsánszky Tamás
Gólszerzők: D. Pavicsevics (76.), illetve Gengeliczki (10.), Bajzát (28.) Paku (45.), Sándor I. (83.)
Kiállítva: Máté I P. (89.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hazai részről Kocsis Adrián először lépett pályára ebben a szezonban, és rögtön kezdőként. Vayer Gábor, Tanque, Buzás Viktor és Czirjék Zoltán ezúttal a kispadra sem ülhetett le.

A meccs elején inkább a zalaiaknak voltak ígéretes lehetőségeik, a tízedik percben mégis a Nyíregyháza lőtt gólt: Paku Roland szögletét Gengeliczki Gergő fejelte a hálóba (0-1). A hátrányban lévő házigazdák némi labdabirtoklási fölényt harcoltak ki, de ziccereket nem tudtak kialakítani. Sőt, a 28. percben növelte előnyét a Spartacus: egy hosszú, de pontos előreívelés után a leshatáron kilépő Bajzát Péterhez került a labda, aki kicselezte Nánásit, majd a megdermedt Jahics kapus mellett elegánsan a hálóba emelt (0-2).

Az első félidő hajrája a Zalaegerszegé volt, több lehetőségük is volt a hazaiaknak, de egy kontra végén Bajzát passzát Paku értékesítette, ezzel már a szünet előtt eldőlt a meccs (0-3).

A második félidő elején a ZTE dominált, ismét jött néhány helyzet, és a szépítőgól is megszületett! Illetve mégsem… Pavicsevics fejelt tovább egy előreívelést, Gengeliczki mellel próbálta hazatenni a labdát, de Babati lecsapott rá, és a léc alá lőtt. Igen ám, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. A vendégeknek nem volt okuk a sietségre, a hazaiak átköltöztek a nyíregyházi térfélre, de egy ideig képtelenek voltak elérni a szükséges áttörést.

Aztán a 75. percben a csereként beállt Bíró András lövése egy vendégjátékosról Darko Pavicsevics elé került, aki a hálóba lőtte a ZTE szépítőgólját (1-3). Visszaállt a Nyíregyháza, talán túlságosan is, és ezután sem változtatott a játékát. Maradt a zalaiak fölénye, és mivel végre játékba lendültek, maradtak a helyzetek is. Egy ellenakció azonban újabb vendéggólt eredményezett: Nánási ezúttal sem bírt Bajzát Péterrel, a beadását Sándor István a kapufára lőtte, de onnan a labda a hálóba vágódott (1-4).

A hajrában a ZTE csapatkapitánya, Máté I Péter könyöklésért piros lapot kapott. A 88. percben Bíró lőtt 22 méterről, Balogh János a léc fölé tolta a labdát. Egy perccel később Nánási fejese után a gólvonalon álló Gengeliczki mentett.

Zalai részről nagyon rosszul sikerült az új edző, Lendvai Miklós bemutatkozása, a listavezető nyíregyháziak viszont újabb bravúrt könyvelhettek el, és továbbra is hibátlan mérleggel vezetik a tabellát.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Jung József, a Dunaújváros és az FC Fehérvár korábbi edzője elemezte:

Azt gondoltam, hogy egy igazán élvezetes mérkőzés kerekedik ki ebből a találkozóból, hiszen az edzőváltás után a hazai játékosok feltüzeléséről szóltak a hírek, ráadásul az első helyezett érkezett Zalaegerszegre. A végén mégis sima vendéggyőzelem lett belőle. Amikor láttam, hogy a tízedik percben, a szögletnél elaludt a zalai védelem, arra gondoltam, mi lett volna, ha Lendvai Miklós nem tüzeli fel a játékosokat? Aztán Bajzát Péter a tizenhatoson belül, két hazai játékos között átvette a labdát, senki nem támadta, befordult, és gólt lőtt.

Lám-lám, mi lett a fenegyerekből! A gólja után adott két gólpasszt, és minden megmozdulása a csapategységet erősítette. Nagyon érdekes személyiség, ha valaki megtalálja vele a hangot, remek csapatemberként viselkedik és kiválóan, eredményesen játszik. A szünet előtt eldőlt a meccs, de a második félidőben a ZTE némileg csipkedte magát. Vajon miért nem tudta az első félidőben megtenni ugyanezt? A nyíregyháziak három meghatározó ember, Balogh János, Sándor István és Bajzát Péter köré építették fel a csapatot. Lucsánszky Tamás tudatosan rakja össze az együttes, és alig változtat. A szép győzelemnek köszönhetően a Spartacus útja valamivel rövidebb lesz hazafelé…

A további program

Szeptember 21. szombat

16 óra: Kisvárda – FC Tatabánya

16 óra: FGSZ Siófok – Szigetszentmiklósi TK-Erima

16 óra: Soproni VSE-GYSEV – Békéscsaba 1912 Előre

16 óra: Restart-Ceglédi VSE – Vasas FC

18 óra: Gyirmót FC – FC Ajka

18.30: Szolnoki MÁV FC – Kozármisleny SE

Szeptember 22. vasárnap

16 óra: Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Dunaújváros PASE

Olvasói sztorik