NB II

„Lehúzzuk a pályáról, mint a szánkót”

Ha valaki nem áll be a sorba Lendvai Miklósnál, az nem fog játszani a ZTE-ben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A ZTE FC gyenge teljesítményének Simon Antal vezetőedző lett az első áldozata, hiszen kedden menesztették. Annyi már biztos, hogy átmenetileg a csapat pályaedzője, Lendvai Miklós veszi át a helyét. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy hosszabb távon is számolnak-e vele.

– Megmondom őszintén, váratlanul ért a felkérés – mondta kinevezésével kapcsolatban Lendvai Miklós a Rangadó.hu érdeklődésére. – Éppen egy edzői oktatáson voltam Felcsúton, amikor érkezett egy telefonhívás, hogy haza kellene jönnöm, mert úgy néz ki, hogy váltás lesz a kispadon, és szeretnék, ha átmenetileg megtartanám az edzéseket. Nagyon megtisztelő volt számomra a felkérés, amely egyelőre határozatlan időre szól. Az majd nyilván az eredményeken és a mutatott teljesítményen múlik, hogy ez hosszú távú megoldás lesz-e. Nekem ez a klub nagyon fontos, ami tőlem telik, azt biztosan meg fogom tenni. A legfontosabb feladat, hogy mentálisan össze legyen szedve a csapat. Sok negatívum érte mostanában a srácokat. Elsősorban nem is a hozzáállással van baj, hanem elvesztették a fonalat. Egyszer-kétszer már előfordult, hogy játékosként átéltem hasonlót. Idáig jogos kritikákat kaptunk, ezért feltétlenül változtatnunk kell. Mindenki tudja, hogy milyen fanatikus és maximalista vagyok a klubbal szemben. Azokat a játékosokat, akik nem érzik magukénak a klubot, és akik nem tudnak beállni a sorba, azokat szépen lehúzzuk a pályáról, mint a szánkót, és kevésbé kapnak majd lehetőséget.

Nem tűnik egyszerűnek a debütálás, hiszen az eddig hibátlanul szereplő Nyíregyháza látogat Zalaegerszegre pénteken, tévés meccsen. Lendvai Miklós azonban azt mondja, teljesen mindegy ki az ellenfél, hazai pályán a ZTE-nek csak a győzelem lehet a célja.

– A Nyíregyháza nagyon jól szerepel, aminek biztosan megvan az oka, de nekünk teljes mértékben mindegy, hogy ki jön ide, csak a győzelem lehet a célunk – folytatta Lendvai. – Nem szabad foglalkoznunk az ellenféllel, azzal, hogy kik játszanak náluk, a nevekkel. Simon Tibi barátom gondolata a legfontosabb: tiszteljük az ellenfelet, de ha arról van szó, mindent meg kell tenni, ha szükséges, csúnya játékkal kell nyerni. Szeretném, ha a játékosok magukévá tennék a hitvallásomat: ha a ZTE stadionjába belép az ellenfél, akkor egyszerűen nem érezheti, hogy itt bármiféle esélye lehet.

Olvasói sztorik