NB II

Megtört az angyalföldi átok

Az NB II ötödik fordulójában: Vasas–Zalaegerszeg 2-0.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mindkét csapat a biztonságos védekezést szem előtt tartva kezdte a találkozót. Egyik fél sem akart túlságosan kinyílni, így a támadók igencsak kilátástalan küzdelmet vívtak a védőkkel. Remili rendre visszalépett, és mélységből indulva érkezett a vendégek kapuja elé. Ezzel a hazaiak többször is zavart keltettek a ZTE tizenhatosának környékén. Mikor aztán az újdonsült csapatkapitány, Gál Mátyás megszerezte a vezetést, már lehetett tudni, hogy a folytatásban kockáztatnia kell a vendégcsapatnak – tudósít a Vasas honlapja.

Ahogy telt az idő, úgy lettek egyre veszélyesebbek a Vasas támadásai. Miközben Tom Schulz vezérletével a védelem magabiztosan állt a lábán, a gyors kontrákkal nem tudtak mit kezdeni a zalai védők. Különösen Boka becserélése után volt okuk idegeskedni a vendégeknek. Amennyiben a brazil támadó kicsit higgadtabb, hamarabb biztosíthatta volna a győzelmet csapatának. Aztán a hajrában egy szépségdíjas kényszerítő után az előretörő Horváth Levente lövésével szemben már tehetetlen volt Jahics kapus. Ettől kezdve már csak a különbség volt kérdéses, de a ZTE megúszta a nagy zakót.

– Ezt kiszenvedte a Vasas! A szünet előtt szabadrúgásból megszerezte a vezetést, amihez kellett a szerencse is, mert a kapus benne volt a gólban. A második félidőben sokáig semmi nem történt, aztán a vége előtt született még egy gól. Nem túlzás: az volt az első Vasas-támadás, ami futballra hasonlított – mesélte a Rangadó.hu szakértője, Várady Béla, a Vasas és a válogatott egykori ezüstcipős csatára. – Rengeteget hibáztak az angyalföldiek, többször léptek ki három a kettő ellen, de az utolsó passzok rendre rossz helyre mentek. Kimondott nagy helyzet nem volt a meccsen. A zalaiak ívelgettek, Darko Pavicsevicset keresték. Nem értem, mit gyakorolnak az edzéseken, mert egyszer sem találták meg a labdával. Ami a Vasast illeti, továbbra is idegesít a rengeteg labdaeladás. Többet vártam a mérkőzéstől, hiszen két korábbi NB I-es csapat játszott. Voltak ütközések, sőt csúnya belemenések is, de nem direkt, hanem az ügyetlenség miatt. Kíváncsi vagyok, mennyire dobja fel a siker a Vasast, hiszen a lényeg a győzelem volt, hogy az öltözőbe is nyugalom költözzön. Három meccsen belül el fog dőlni, mik a lehetőségei a csapatnak, bár már így is nagy a különbség a Nyíregyházához képest. Azt hittem, a zalaegerszegiek jobb csapatot alkotnak, de a ma látottak alapján ők sem esélyesek a feljutásra.

NB II, 5. forduló

Vasas FC – Zalaegerszegi TE FC 2-0 (1-0)

Illovszky-stadion, 400 néző. Játékvezető: Lovas

Vasas: Németh G. – Recklet, Nagy G. (Boda, 71.), Schulz, Horváth L. – Vida (Hpria, 88.), Gál M., Cseke, Hohmann (Cleyton, 58.) – Remili, Zamostny. Edző: Dirk Berger

ZTE: Jahics – Kovács G., Nánási, Buzás (Pál D., 78.), Nagy Z. – Máté I P., Szegleti (Grbics, 62.) – Babati, Kulcsár K., Frizoni (Tanque, 71.) – D. Pavicsevics. Edző: Simon Antal

Gólszerzők: Gál M. (40.), Horváth L. (81.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik