NB II

Az elnök és az edző optimista

Nagy Ferenc szerint kiegyenesedik a ZTE; Simon Antal azt mondja, az NB I-ben van a helyük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár a Békéscsaba elleni győzelem valamelyest javítja az összképet Zalaegerszegen, nem feledteti, hogy a rajt elég gyengére sikerült az NB II-ben. Ráadásul egyéb problémákkal is meg kell küzdenie a ZTE csapatának. A zalasport.hu Nagy Ferenc elnök-tulajdonost, és Simon Antal vezetőedzőt kérdezte a várakozásoknál gyengébb szezonkezdésről, az anyagi helyzetről és a tippmix-ügyről.

– Nem sikertörténet a csapat eddigi szereplése. Bukdácsolás a bajnokságban, gyors búcsú a Magyar Kupától, nem erre számítottam – értékelt meglehetően kritikusan Nagy Ferenc, klubelnök. – Megítélésem szerint a változások ellenére a csapat játékoskerete erősebb a tavalyinál. A játékosok egyéni képességei alapján ott kellene lennünk a feljutásért harcoló csapatok sorában. Úgy látszik, csapatként még nem igazán funkcionálunk, de nagyon bízom benne, hogy gyorsan rendezzük a sorokat, és a ZTE rátalál a helyes útra. Az eddig mutatott teljesítménynél jóval többre képes a társaság. A felkészülés során minden kívánság teljesült, és az edzőmérkőzések sem sugallták, hogy így kezdjük a bajnokságot.

A gyenge rajt mellé legrosszabb kor jött a tippmix-ügy, ami tovább ronthatta a csapat mentális állapotát…

– Provokációnak tartom, több okból is – kommentálta Nagy Ferenc. – Egyrészt a tippmixen nem lehetett megtenni önmagában a ZTE mérkőzését, mellé az illetőnek még több tuti tippet kellett volna megjátszania. Az illetékesek végignézték a fogadásokat, ahol a ZTE–Ajka kupamérkőzés szerepelt, de nagy összegben nem történt fogadás. Nekünk hivatalból jelenteni kellett az esetet. Amint megkapjuk a hivatalos értesítést, megtesszük a szükséges jogi lépéseket, mert a rémhír terjesztője nemcsak a klubot, hanem konkrétan egyik játékosunkat is besározta.

A klubelnök-tulajdonos elmondta, egyéni beszélgetéseket folytattak a játékosokkal és a szakmai stáb tagjaival is, és felhívták a figyelmüket, hogy ez így nem mehet tovább. Az anyagiakról kijelentette, hogy eddig mindenki időben megkapta a járandóságát.

Simon Antal vezetőedző úgy vélekedett, négy-öt fordulónak el kell telnie, hogy egyértelműen értékelni lehessen, miképpen sikerült egy csapat rajtja.

– Sajnos, a szezon elején több fontos pontot már elvesztettünk, amit bravúrok árán lehet pótolni – mondta a tréner. – A céljaink elérése érdekében főleg hazai pályán kell jól szerepelni. A Zalaegerszegen lejátszott mérkőzéseket mind meg kellene nyerni. A hazai pályán elvesztett pontok duplán számítanak. Rendkívül fontos, hogy az ősz során ne szakadjunk le a közvetlen élbolytól. Bizakodom, hogy a kezdeti bizonytalankodás után úgy játékban, mind eredményességben előre lépünk, s végre elkapjuk a ritmust.

A vezetőedző hangsúlyozta: kimondva, kimondatlanul a visszajutást tervezik, mert a ZTE-nek az NB I-ben van a helye.

Olvasói sztorik