NB II

Menesztették Simon Antalt

A gyenge idénykezdet miatt távoznia kellett az NB II 12. helyén álló ZTE FC vezetőedzőjének.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Idén március végén nevezték ki a Zalaegerszeg vezetőedzőjévé Simon Antal. Akkoriban már lehetett tudni, hogy a ZTE valószínűleg nem jut vissza az élvonalba a másodosztály Nyugati-csoportjából, mert a Puskás Akadémia előnye behozhatatlannak tűnt. A csapat végül a negyedik helyen zárt, és a nyári szünetben alaposan megerősödött. Érkezett többek között Vayer Gábor, Kulcsár Kornél, Czirjék Zoltán, Buzás Viktor és Preklet Csaba.

A jelenlegi bajnokság előtt az élvonalba való visszajutás volt a kimondott cél. A szezonkezdet ennek ellenére rosszul sikerült. A Magyar Kupából az osztálytárs FC Ajka ellen, hazai pályán esett ki a Zalaegerszeg, ráadásul ehhez a meccshez kötődik az a bundagyanú, vagy Tippmix-botrány, ami a mai napig tisztázatlan.

Az egycsoportos NB II-ben győzelem a Békéscsaba, döntetlen a Kozármisleny és az Ajka, illetve vereség a Dunaújváros, és legutóbb a Vasas ellen. A zalaiak jelenleg a 12. helyen állnak. Öt pontjuk van, ez tízzel kevesebb, mint a listavezető Nyíregyházának, illetve nyolccal kevesebb, mint a szintén feljutóhelyen álló, második Siófoknak.

Néhány napja már benne volt a levegőben Simon Antal vezetőedző távozása. Nagy Ferenc, a ZTE FC elnök-tulajdonosa a Rangadó.hu érdeklődésére megerősítette, hogy kedd reggel megszületett a döntés, új edzőt keres a klubvezetés. Az elválás részleteiről nem közölt részleteket az elnök, mint mondta, ezek tisztázása még folyamatban van.

„Az edzőnek és a csapatnak is megvan a felelőssége ebben” – utalt a gyenge szezonkezdetre Nagy Ferenc, aki továbbra is úgy véli, hogy jelentősen erősödött a játékoskeret a nyár folyamán. Arról nem akart beszélni, hogy az eddigi rossz eredmények miatt változott-e a célkitűzés. „Erről most nem aktuális beszélni. Előbb szeretnénk rendet tenni a fejekben, az öltözőben.”

Érdeklődésünkre Nagy Ferenc azt is közölte, hogy egyelőre nincs meg Simon Antal utódja. „Ideiglenesen Lendvai Miklós irányítja az edzéseket. Még a mai napon hozunk valamilyen döntést a következő időszakkal kapcsolatban, de semmiképp nem szeretnénk kapkodni.”

Simon Antal eddigi segítőjével, Dzurják Józseffel kapcsolatban az elnök egyelőre nem tudta megmondani, hogy szintén távozik-e. Úgy fogalmazott: vele most kezdődik az egyeztetés.

A Rangadó.hu érdeklődésére a távozó edző, Simon Antal azt mondta, szerinte továbbra is tartható cél Zalaegerszegen az NB I-be való visszajutás.

– Rengeteg objektív tényezője van a történteknek. A főprobléma, hogy elég komoly sérüléshullám ment végig a csapaton, illetve a kiszemelt játékosok többségét nem tudtuk leigazolni. Nem sikerült úgy összehoznunk a dolgokat, ahogy terveztük, és későn állt össze a csapat – mondta Simon Antal. – Az eddigi fordulók során szerintem két pont maradt a csapatban, méghozzá az Ajka elleni döntetlen miatt. Azon a meccsen győzelmet érdemeltünk. Öt forduló után nem lehet mély értékelésbe belemenni. Minden csapatnak lesznek hullámvölgyei. Tény, hogy ennél többet vártunk. Továbbra is azt gondolom, és úgy fogalmaztam meg a vezetés felé, hogy decemberben olyan helyen kell lennie a csapatnak, tehát a tizenhatodik fordulóig úgy kell szerepelnie, hogy a második hely belátható távolságba legyen. Szerintem ez továbbra is tartható.

címlapfotó: vidi.hu

Olvasói sztorik