NB II

Németh Gábor kell a Vasasnak

A rutinos kapus Angyalföldön edz, de szó sincs próbajátékról; több lehetősége is van.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Távozott az MVM Paks csapatától a rutinos kapus, Németh Gábor. Mivel Szombathelyen él, nem volt meglepő, hogy szóba került, ha Rózsa Dániel a Diósgyőr együtteséhez szerződik, a 38 éves játékos a Haladáshoz igazol. Az biztos, hogy több mint háromszáz élvonalbeli meccsel a háta mögött Németh nem marad csapat nélkül, hiszen időközben csatlakozott egykori együttese, az NB II-es Vasas keretéhez, és szerdán pályára is lépett a Ferencváros elleni edzőmeccsen a Puskás-stadionban.

A Rangadó.hu érdeklődésére Németh Gábor elmondta, ezúttal biztosan nem követi korábbi edzőjét, Tomiszlav Szivicset aki jelenleg a kapusproblémákkal küzdő DVTK trénere.

– Milyen volt a Ferencváros elleni edzőmeccs?
– Teljesen furcsa volt, mert gyakorlatilag akkor állt össze a csapatunk, nem is nagyon ismertük egymást, nem tudtuk, ki mire képes. A Fradi fölényben játszott, az eredmény talán még ránk nézve hízelgő, bár sok jó dolgot csinált a csapat, ezért kettősség van bennem – nyilatkozta Németh Gábor.

– Ezekben a napokban tulajdonképpen próbajátékon van a Vasasnál?
– Abszolút nem. Az angyalföldiek egyből szerződést ajánlottak, itt edzek velük, de még nem adtam végleges választ. Képben vannak más klubok is, de a Vasassal is folyamatosan tárgyalunk.

– A Haladás érdeklődése is aktuális még?
– Rózsa Dániel sorsa még nem dőlt el, de a Vasasnál is tudják, hogy az a lehetőség is fennáll számomra. A Haladásnál egyébként addig nem beszélünk semmi konkrétumról, amíg nem dől el, hogy Rózsa megy vagy marad.

– Ha az alakulófélben lévő Vasas megerősödik, mire lesz képes az egycsoportos NB II-ben?
– Elég alaposan meg kellene erősíteni a keretet… Tudomásom szerint tizenöt játékos távozott, mert elküldték, vagy lejárt a szerződése, és nem hosszabbították meg. Ez most a próbajátékosok tesztelésének időszaka, még jócskán alakítani kell a csapaton.

– Paks után nem követi Diósgyőrbe is egykori kecskeméti edzőjét, Tomiszlav Szivicset?
– Ez nem vetődött fel, mert szerintem Szivics most egy fiatalabb kapusban gondolkodik, és hosszabb távon gondolkodik.

Olvasói sztorik