NB I

Fradi–Vasas 4-1

Második edzőmérkőzését a Vasas ellen játszotta a Ferencváros, és 4-1-es győzelmet aratott a Puskás-stadionban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az FTC holland edzője, Ricardo Moniz két próbajátékost is a kezdőcsapatba állított, hiszen Mario Maszlacs és Donde sorsáról is hamarosan döntenie kell – írja a Fradi honlapja.

Nem volt óriási hőség, így tökéletes futballidő várta a csapatokat. Az első öt percben a ferencvárosiak többször is megjátszották a friss igazolást, Valpoortot, és a holland szélső indulósebessége mindannyiszor kiváló volt. A nyolcadik percben Böde Dániel betört a tizenhatoson belülre, és 15 méterről a jobb felső sarokba lőtt (1-0).

A következő támadásból is a kapuba talált az FTC: Valpoort remek középre tekerését Maszlacs fejelte Németh Gábor hálójába, de les miatt érvénytelen volt a gól. Crizan beadása és Ádám fejese után Jovának először kellett játékba avatkoznia, de a kapus magabiztosan húzta le a labdát.

Egy felugrásnál a próbajátékos, Maszlacs válla megsérült, a középhátvédet Jovanovics váltotta. Donde két szép csel után középre adott, de az érkező Böde 12 méterről kevéssel a kapu fölé emelt. A 18. percben újabb gólt szerzett a Ferencváros: Alempijevics szépen emelt a kiugró Somalia elé, aki fejjel eltolta a labdát Németh mellett, majd az üres kapuba gurított (2-0).

Ezután hamar szépített a Vasas: egy vitatott szituációból büntetőhöz jutottak a vendégek, a tizenegyest Crisan értékesítette magabiztosan (2-1). A folytatásban Józsi György játszott össze szépen Valpoorttal a baloldalon, utóbbi kiszorított szögből lőhetett, ám a kijövő Németh hárított. Kisvártatva Józsi lőtte a Vasas-védelem, és Somalia elé a labdát, a brazil támadó betört a tizenhatoson belülre, majd lőtt, ám Németh Gábor jól jött ki, így elakadt benne a labda.

Böde lerántása miatt a ferencvárosiak egy tizenegyest kértek számon a játékvezetőn, majd Jovának kellett lefülelnie egy indítást, a kapus remekül jött ki, és lábbal tisztázott. A félidő hajrájában Valpoort szögletből ívelt a tizenhatos vonalánál álló Somaliához, aki kapásból tüzelt, Németh azonban nagyot védett.

A második félidő elején Jovanovics ugrott volna ki, az egyik Vasas-védő becsúszva szerelt, így azonban Bödéhez került a labda, aki az üres kapuba passzolt (3-1). A folytatásban Moniz vezetőedzőnk hét játékost is cserélt, így pályára került a próbázó Halilagics, Nagy Dominik és Elek Róbert, valamint Bönig, Ionescu, Birtalan és Busai.

A 66. percben Ionescu veszélyeztetett: a tizenhatos jobb oldalán csinált egy lövőcselt, majd ballal alig tekert a bal alsó mellé. Ezután Nagy Dominik adott remek labdát Halilagicsnak, aki estében a kapus fölött a hálóba lőtt (4-1). A következő percekben Elek Róbert kétszer is helyzetbe került, ám erős löketét, és finom próbálkozását is fogta Nacsa Péter. Újabb gól nem esett, így a Fradi ismét 4-1-es győzelmet aratott.

Felkészülési mérkőzés

Ferencvárosi TC – Vasas FC 4-1 (2-1)

Puskás-stadion, 1200 néző

FTC: Jova – Maszlacs, Otten, Donde, Gyömbér – Alempijevics, Csucics, Józsi, Walpoort, Somalia – Böde. Cserék: Halilagics, Jovanovics, Bönig, Nagy Á., Busai, Nagy D., Birtalan, Ionescu, Elek R. Edző: Ricardo Moniz

Vasas: Németh G. – Mészáros L., Lucas, Izing, Engel – Gál M. – Horia, Cseke, Horváth L. – Vida, Ádám. Cserék: Nacsa P., Görgényi, Recklet, Bjelkanovics, Thiago, Kákonyi, Varjacsics, Szedlár, Boda, Jákó. Edző: Dirk Berger

Gólszerzők: Böde (8., 48.), Somalia (18.), Halilagics (71.), illetve Crisan Horian (21.)

Olvasói sztorik