NB II

Vasas: a németeknek nem kell Jámbor

A futballcég szerint nem is tárgyaltak senkivel, de aztán jött a klubelnök, és elmesélte az igazságot...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„A Vasas FC nem tárgyalt befektetővel” – írja a futballcég honlapján megjelent közlemény.

Pedig tárgyalt, mégpedig Jámbor Jánossal, aki korábban már szerepet vállalt az angyalföldi csapat felvirágoztatásában. Ez derült ki a Vasas SC elnökével, Markovits Lászlóval készült interjúból. A németek viszont köszöntek, nem kértek a segítségből.

Az NB II-es Vasas Futball Kft. közleményt adott ki, amely újabb vitákat generált a szurkolók körében. A Vasas Sport Club elnöke erre is reagálva mondta el véleményét az utóbbi időszak történéseiről.

– Még ha az első osztályba való feljutás képében a mézesmadzag el is lett húzva előttünk, csoda az, ahol a felnőtt labdarúgásunk tart, és ezt elsősorban az új többségi tulajdonos szerepvállalásának köszönhetjük. Nagyon mélyről indultunk, és az, hogy egyáltalán beszélhetünk felnőtt labdarúgásról a Vasasban, valamint azt, hogy pénzügyileg és erkölcsileg is sikerült visszakapaszkodnunk, óriási előrelépésnek tartom – magyarázta elismerőleg Markovits.

Kétségtelen, hogy a szurkolók részéről az utolsó fordulókban történtek, tehát ahogyan meghiúsult az első osztályba való azonnali visszajutás, kiverte a biztosítékot. Nem véletlenül…

– Számomra is maradtak kérdőjelek, szurkolóként én sem találtam megfelelő érveket arra, hogy például az utolsó fordulókban, több esetben miért olyan felállásban lépett pályára a csapatunk, ahogy az megtörtént. De mint kisebbségi tulajdonos képviselője és a klub elnöke, a jóindulatú és segítőkész tanácson túlmenően nem szólhatok bele a kft. napi működésébe. Ha valami nagyon aggaszt, vagy nem értek egyet, valamennyi esetben készséggel meghallgatnak, de ezt természetesen minden esetben házon belül tisztázzuk és rendezzük – mesélte Markovits László.

A klubelnök a jelenlegi többségi tulajdonost megfelelőnek találja mind pénzügyileg, mind szakmailag a csapat irányítására.

– Nem kételkedem bennük és hiszem azt, ha már ennyi áldozatot hoztak, akkor ők is azt akarják, hogy a Vasas felnőtt labdarúgása minél eredményesebb legyen. Nekik is az az érdekük, hogy működjön – szögezte le Markovits. – A bajnokság befejezése előtt, körülbelül egy hónapja, mint a Vasas SC elnöke, levélben kezdeményeztem egy személyes találkozót a Vasas Futball Kft. képviselői és Jámbor János között. Úgy gondoltam, akik az elmúlt egy évtizedben sokat tettek a felnőtt labdarúgásunkért, üljenek le egy asztalhoz, és közösen nézzük meg, hogyan tudná a három fél egy összefogás keretében még jobbá tenni a felnőtt csapatunk működését. Néhány egyeztetést követően a tegnapi napon Christian Kraut cégvezető írásban véleményezte Jámbor úr ajánlatát és jelezte, hogy nem kívánnak azzal élni.

Olvasói sztorik