NB I

Németh Gábor aláírt Pakson

Fél évre szól a rutinos kapus megállapodása, aki Kecskeméten is együtt dolgozott Szivics edzővel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Aláírta szerződését az MVM Paks csapatához Németh Gábor. A 37 éves kapus eddig 300 élvonalbeli mérkőzésen védett, hosszú és sikeres pályafutása során megfordult a Haladás, a Videoton, a Ferencváros, a Siófok, a Pécs, a Vasas és a Honvéd csapatában, legutóbb pedig Kecskeméten szerepelt.

– Készültem a háromszázadik élvonalbeli mérkőzésemre, amikor az edzőm úgy döntött, hogy nem engem állít a kapuba – mesélt a kecskeméti távozása előzményeiről és okairól a Paks honlapján Németh Gábor. – Az már más kérdés, hogy kiállítás miatt mégiscsak pályára léphettem, és így megvolt a jubileum. Persze, nem ilyen körülmények között szerettem volna ünnepelni. Ezt én szóvá is tettem, és ennek következményeképpen megváltozott a viszonyunk. Igazából, azóta sem tudtuk megbeszélni a történteket. Ezután nem is edzettem velük, hanem egy NB III-as csapattal tréningeztem. Idén harmincnyolc éves leszek, és az elmúlt négy hónap alatt az járt a fejemben, hogy véget ért az élvonalbeli pályafutásom.

Németh azt mondja, meglepte őt a paksiak megkeresése, de nagyon jólesett. Tisztában van a helyzetével, tudja, hogy Csernyánszki Norbert számít kezdőkapusnak.

– Természetesen úgy fogok készülni, hogy bármikor számíthassanak rám. Jóban vagyunk Norbival, és mindent elkövetek, hogy jó formában maradjon, de azért egy egészséges rivalizálás mindenképpen lesz köztünk. Már csak azért is, mivel ő is az én korosztályomhoz tartozik – magyarázta Németh Gábor. – Bár az elmúlt időszak egy kicsit megviselt, azért tele vagyok energiával, és tettre készen várom a feladatokat.

Olvasói sztorik