NB II

A fiatalítás áldozata

Farkas Attila csalódott, mert úgy érzi, még tudott volna segíteni a Nyíregyháza csapatának.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szilágyi Krisztián, Milan Nikolics, Milan Davidov és Bárányos Zsolt mellett Farkas Attilával sem hosszabbított szerződést az NB II-es Nyíregyháza Spartacus együttese. A szabolcsiak trénere, Lucsánszky Tamás és a vezetők új koncepcióban gondolkoznak, egy ütőképes fiatal csapatot szeretnének létrehozni két éven belül, így a 34 éves Farkast sem marasztalták. A korábban Pápán, Sopronban és a Haladásban is megforduló védő tavaly nyáron igazolt a nyírségiekhez, és a Rangadó.hu érdeklődésére most elárulta, csalódott, amiért távoznia kell.

– Mint idősebb játékos, sok mindent megéltem már a futballban. Nem mondom, hogy nagyon váratlanul ért a dolog, de úgy gondoltam, hogy még tudnék segíteni a csapaton – magyarázta Farkas Attila. – El kell azonban fogadnom az edző és a vezetők döntését. Kijelenthetem, hogy csalódott vagyok, mert szerintem nekem is nagy részem volt abban, hogy a szezon végére a csapat magára talált, hiszen az utolsó meccseken ha nem is azt a játékot, de eredményességben hoztuk, amit elvárt tőlünk mind a közönség, mind a vezetők, és mi saját magunk is. Azért nem akartak velem hosszabbítani, mert két-három éven belül szeretnének egy ütőképes fiatal csapatot csinálni, és ebbe a koncepcióba én már nem férek bele. Jól éreztem magam Nyíregyházán, és a csapattal sem volt gond. Úgy gondolom, kiváló társaság alakult ki, mondhatom, hogy barátokat is szereztem. Jó dolgokra tudok csak visszagondolni. Egyelőre nagyon csalódott vagyok, ezért másképp látom a dolgokat, de teljesen korrektül viselkedtek velem, és megköszönték, hogy segítettem.

A rutinos védő reméli, hogy a megfelelő csapatba kerülhet, ahol tud még jól teljesíteni.

– Lehetőség mindig van. Úgy gondolom, ha a teljesítményen kívül a korra rá lehet húzni nagyon sok dolgot, akkor már nagyon nagy álmaim nem lehetnek a futballban – vélekedett Farkas Attila. – Sokan így gondolkoznak, de én hiszem, hogy vannak még olyan csapatok, ahol tudok játszani, és tudok teljesíteni. Remélhetőleg lesznek olyan lehetőségeim, amelyek nekem is megfelelnek. Konkrétumokat még nem tudok, igazából azt is csak csütörtökön tudtam meg, hogy távoznom kell. Felvettem a kapcsolatot már néhány emberrel, és egy-két héten belül szeretném, hogy eldőljenek a jövőmmel kapcsolatos dolgok. Megint költöznöm kell, illetve az egész életemet átvinni egy másik helyre, ez sosem egyszerű történet.

Olvasói sztorik