NB II

Mindenkinek lejárt a szerződése

Igencsak kaotikus szezont tudhat maga mögött az NB II-es FC Tatabánya: edzőváltás, a tulajdonos kivonulása, osztályozó... Mindezek ellenére a csapat bennmaradt a másodosztályban a régi-új edző, P. Nagy László irányításával.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csertői Aurél irányításával a csalódást jelentő kilencedik helyen telelhettek a kék-fehérek, december közepén pedig az is kiderült, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. megválik ötvenszázalékos tulajdonrészétől, s nem támogatja tovább a klubot. A döntés hátterében a tulajdonos elleni folyamatos hangulatkeltés és a személye elleni támadások álltak. Ezek után a városi közgyűlés döntött arról, hogy egyforintos vételár fejében visszavásárolja a tulajdonrészt, ezzel százszázalékos tulajdont szerzett a klubot működtető gazdasági társaságban – írja a kemma.hu.

Az anyagi biztonság és a nyugalom így biztosítva maradt a játékosoknak és a szakmai stábnak, de az eredmények nem jöttek. Bizonytalan volt az osztályozó elérése is. Áprilisban közös megegyezéssel szerződést bontott a klub Csertőivel, és a régi-új edző, P. Nagy László vette át az irányítást.

A szakember jött, látott, és győzött. A bajnokság végén a hatodik helyet szerezték meg, az osztályozón pedig kettős győzelemmel múlták felül az NB III Duna-csoportjában bajnok Budaörs csapatát, tehát megőrizték másodosztályú tagságukat.

– Mivel még egy-két kivétellel nem ismertem a társaságot, azért akadtak kétségeim az első edzések után, hogy bajok lesznek. Aztán a fiúk rácáfoltak erre, és közös erővel sikerült teljesítenünk a célunkat – mondta a vezetőedző, aki a jövőről is beszélt. – Mindenkinek lejárt a szerződése, úgyhogy folyamatosan tárgyalunk, jó lenne együtt tartani a csapat gerincét. Persze, nem utolsó sorban az utánpótlásban lévő tehetséges fiatalokat is szeretném beépíteni az alakulatba. Az NB II is erősödött, és nekünk is ehhez kell idomulnunk. Első körben egy belsővédőre és egy csatárra is szükség lenne.