NB II

A Sopron lesz a befutó

Elfogadta az NB I-es nevezéseket az MLSZ versenybizottsága, amely a feltöltésben is állást foglalt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A sajtóban megjelent, a feltöltéssel foglalkozó találgatások kapcsán a szövetség versenybizottsága felhívta a figyelmet arra, hogy a korábban az MLSZ honlapján ismertetett szabályok rendelkeznek az indulási jog kérdéséről. A bizottság külön felhívta a figyelmet, hogy az osztályozón vesztes NB III-as csapatok közül a legjobb százalékos eredménnyel rendelkező csapat áll a feltöltési sorrend élén (az alapbajnokságban és az osztályozón elért eredmény összesítve). Ez a szabály kizárólag a legjobb százalékos eredménnyel rendelkező csapatra vonatkozik – írja a szövetség honlapja.

Mivel a közlemény nem fejezi be a gondolatmenetet, mi megtesszük: a legjobb százalékos eredménnyel rendelkező csapat a Dorog, amelynek azonban nincs NB II-es licence, tehát a feltöltési alapelvek B. pontja lép életbe, amely a legjobb százalékos eredménnyel rendelkező osztályozót vesztő másodosztályú csapatra vonatkozik. Ez pedig a Sopron…

Az MLSZ versenybizottsága hétfői ülésén elfogadta az NB I-es nevezéseket, ezzel formálisan is kialakult az OTP Bank Liga 2013–2014-es idényének 16-os mezőnye.

Ami az NB II-es és NB III-as nevezéseket illeti, az bizottság a június 24-i nevezési határidőt követően határozza meg azok mezőnyét, figyelembe véve az MLSZ elnökségének múlt heti döntését, amelynek értelmében szükség esetén feltöltésre kerül sor, annak érdekében, hogy a bajnokságok a versenykiírásban meghatározott létszámban induljanak a következő idényben.

Olvasói sztorik