NB II

Visszavágyik az élvonalba

A montenegrói csatár, Darko Pavicsevics szerint jövőre is a másodosztályban fog szerepelni a ZTE.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II Nyugati-csoportjának ötödik helyén áll az egykor szebb napokat is megélt Zalaegerszeg csapata. Azokon a bizonyos szebb napokon is az együttesben szerepelt Darko Pavicsevics, aki sok nagy csatát megélt már a gárdával. A montenegrói csatár 2008 óta a zalai együttes tagja, ott volt, amikor negyedikek lettek az NB I-ben, és akkor is, amikor kiestek az élvonalból. A 26 éves támadó a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, kis szerencsével nem feltétlenül az osztályozó ellen kellene küzdeniük.

– Jó a csapatunk, bár az elején nehezen állt össze a gárda. Összességében elégedett vagyok az idei szezonunkkal, de ha egy kicsit szerencsésebbek lennénk, akkor biztos vagyok benne, hogy több ponttal állnánk a tabellán – nyilatkozta Pavicsevics. – Nehéz dolgunk lesz még itt a végén, de úgy gondolom, hogy sikerülni fog, és bennmaradunk a másodosztályban. A saját teljesítményemről azt tudom elmondani, hogy úgy érzem, elég jól megy a játék, illetve jól megy a gólgyártás is, hiszen én vagyok jelenleg a gárda házi gólkirálya.

Március végén Preinsinger Sándort a régi-új edző, Simon Antal váltotta a ZTE FC kispadján. A montenegrói csatár szerint felrázta a csapatot a váltás.

– Preisinger Sándorral sem volt semmi gond, jó volt vele dolgozni, de a vezetőség úgy látta, hogy távoznia kell. Amióta Simon Antal a vezetőedző, sorban jönnek a győzelmek, jó formában van az együttes, úgyhogy mindenképp jót tett az edzőváltás, felrázta egy kicsit a gárdát – magyarázta a 13 gólnál járó montenegrói támadó.

A majdnem kétméteres csatár arról is beszámolt, hogy egy NB I-es klub kedvéért szívesen elhagyná jelenlegi csapatát.

– Szeretem Zalaegerszeget, a várost és a klubot is, nem hiába vagyok itt már régóta. Úgy gondolom azonban, ha olyan lehetőség adódik, hogy újra az NB I-ben futballozhassak, akkor nem fogok hezitálni, mert visszavágyódom az élvonalba. Nem nagyképűségből, de szerintem megállnám a helyem az első osztályban is, ezt már bizonyítottam.

A biztos bennmaradás szempontjából nagyon fontos lenne a zalaiaknak, hogy a hétvégén legyőzzék a már biztos kieső Baját. Pavicsevics is győzelmet vár.

– A távolság miatt biztosan fáradtan fogunk pályára lépni a Baja ellen, de nem lehet más az elfogadható eredményt, mint a győzelem az utolsó előtti ellen – szögezte le a zalai szurkolók egyik nagy kedvence.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik