NB II

Nincs esélyük feljutni

Zalaegerszegen nem is kértek NB I-es licencet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kissé fellélegezhetnek Zalaegerszegen, de csak egy pillanatra: szép volt a szombati siker a tavasszal remekül szereplő Sopron ellen, ám az NB II-es bennmaradás még nincs biztosítva. A ZTE FC negyedik a Nyugati-csoportban, és öt ponttal ellépett a hatodik helyezettől.

A klub az első körben nem kapta meg az MLSZ-től az NB II-es licencet a következő kiírásra, de az ügyvezető a zaol.hu oldalon elmondta, csupán kisebb dolgokkal kapcsolatban kötelezték őket hiánypótlásra, amelyeket korrigálnak. Dézsi Attila arra a kérdésre is válaszolt, miért csak az NB II-re nyújtották be a kérelmüket?

– Jelen pillanatban nincs esélyünk feljutni, így nem is kértük az élvonalbeli licencet. Hivatalosan ugyanis a második és a harmadik helyezett sem válthat osztályt, ezért nem láttuk értelmét a magasabb osztály feltételeinek adminisztratív előírásait forszírozni. Ami nem jelenti azt, hogy ne tudnánk megfelelni akár ennek is, de ez a kérdés most nem aktuális számunkra. Stabilabbá vált a csapat pozíciója, de hiba lenne azt hinni, hogy már sínen is vagyunk – mondta az ügyvezető.

A ZTE FC legközelebb idegenbe utazik, a Baja vendége lesz szombaton, de addig is pályára lép: szerdán az NB III-as Körmend otthonában játszik felkészülési mérkőzést.

Olvasói sztorik