NB II

Rendbe rakták a védekezésüket

Az Ajka ellen gólt szerző Nánási Balázs új szerepkörben találta magát Simon Antal érkezésével.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán a második helyezett Ajka csapatát fogadta a Zalaegerszeg az NB II Nyugati-csoportjának elhalasztott mérkőzésén. A hazaiak simán, 3-0-ra nyertek az őszi szezont veretlenül záró bakonyiak ellen. A zalaiak vezetőgólját Nánási Balázs szerezte, a 23 éves védő a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nagy fegyvertény a tabella második helyén álló, rendkívül masszívan védekező Ajka legyőzése.

– Mindenképp meg szerettük volna nyerni a mérkőzést. Az Ajka nagyon masszívan védekezett, mi pedig támadó felfogásban kezdtük a találkozót – mesélte Nánási Balázs. – Az első félidő végén szerencsére sikerült megszereznünk a vezetést, és onnantól kezdve az Ajkának váltania kellett. A megszokott stílusukat hátra kellett hagyniuk, ők mindig védekeznek, és abból próbálnak kontrázni. A gól után könnyebb dolgunk volt, hiszen kinyíltak hátul és több lehetőségünk adódott, míg az Ajka csak egy-két helyzetecskét tudott kialakítani.

– Sikerült gólt szereznie az Ajka ellen, hogy emlékszik vissza a találatra?
– A pontrúgásoknál és a szögleteknél mindig fel szoktam menni a kapu elé, mert elég jól fejelek, jó ütemben szoktam érkezni. Most is volt egy a hosszúra átcsorgó labda, amit Nagy Zoltán sikeresen visszajuttatott középre, én pedig érkeztem, és sikerült jól eltalálnom.

– Elégedett az eddigi tavaszi szereplésükkel?
– Jól kezdtük a tavaszi szezont, a Győrt itthon el tudtuk csípni. Így is akartuk folytatni, jött azonban a Gyirmót elleni meccs, ahol úgy érzem, nem érdemeltünk vereséget. A következő találkozón, a Szigetszentmiklós ellen végig uraltuk a játékot, de a végén egy olyan góllal kaptunk ki, amit talán még azóta sem tudott feldolgozni a csapat. Ez egy rossz széria volt, de szerencsére ki tudtunk jönni belőle, és az utolsó két meccsünket megnyertük a Veszprém, illetve az Ajka ellen. Úgy gondolom, hogy az Ajka legyőzése nagy fegyvertény, hiszen a második helyen állnak, és nem sok vereségük van az idei szezonban.

– Preisinger Sándort időközben Simon Antal váltotta a kispadon. Miben különbözik a két tréner, jól jött a ZTE-nek az edzőváltás?
– Úgy érzem, hogy a védekezést sikerült helyreraknunk, sokkal masszívabb lett a gárda. Személy szerint én is más poszton szerepelek, hiszen belsővédő helyett inkább védekező középpályást játszom. Szerintem jól megoldottam a feladatot, és az egész csapat védekezése jobb lett.

– A hétvégén Kaposvárra utaznak, mit vár az összecsapástól?
– Mindenképp győzni szeretnénk, mivel ott akarunk lenni az első ötben. Biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz, nagy érvágás számunkra, hogy a Darko Pavicsevics öt sárga lap miatt nem léphet pályára.

Olvasói sztorik