NB II

A finn élvonalból a magyar kettőbe

Szentpéteri Viktor célja, hogy teljesítményével felkeltse az első osztályú csapatok érdeklődését is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A BKV Előre csapatánál folytatja pályafutását Szentpéteri Viktor. A 33 éves kapus Finnországból tért haza tavaly, év végén, a felkészülést pedig az NB II Nyugati-csoportjában szereplő közlekedésieknél kezdte. A közös munka még legalább fél évig folytatódik, hiszen a napokban megegyezett a bennmaradásért küzdő klubbal. A rutinos hálóőr a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, nem tett le még egy újabb külföldi szereplésről, de szintén célja, hogy Magyarországon is megmutathassa tudását.

– Valóban, megállapodtunk a BKV Előrével, fél évig maradok a csapatnál – válaszolta az FC Lahti csapatától hazatérő Szentpéteri Viktor. – Itt kezdtem a felkészülést, amiért hálás vagyok a klubnak. Már akkor is szó volt róla, hogy esetleg folytassuk a közös munkát a szezon hátralevő részében is. Voltak érdeklődők: másodosztályú csapatok, illetve külföldi együttesek egyaránt. Szerettem volna külföldre igazolni, de nem jött össze, a BKV pedig mindvégig nagyon kitartóan érdeklődött irántam, így megegyeztünk a folytatásról.

– A magyar élvonalból nem keresték? Nehéz elhinni, hogy nem kapós egy légióskodó hálóőr…
– Nem volt megkeresésem a magyar NB I-ből. Ebből azt a konzekvenciát vontam le, hogy a finn bajnokságban nem voltam szem előtt, emiatt nem látták, hogy milyen eredményeket érek el a csapatommal. Mint mondtam, külföldről és a magyar második vonalból voltak megkereséseim, de az NB I-ből nem jött ajánlat.

– Ha össze kellene hasonlítani a finn első osztályt a magyarral, melyiket mondaná erősebbnek?
– Sokszor feltették már nekem ezt a kérdést, de mindig nagyon nehéz erre válaszolni. Finnországban is vannak kiemelkedő csapatok, csakúgy, mint idehaza. Klubszinten valamivel erősebbnek mondanám a magyar labdarúgást a finnekénél. A Debrecen és a Videoton az elmúlt években rendre nagyon jó teljesítményt nyújtott a nemzetközi porondon is, míg a finn élcsapatok nem tudtak olyan sokáig talpon maradni az európai sorozatokban. De magát a két bajnokságot összehasonlítva el lehet mondani, hogy a finn labdarúgás fizikálisan veri a magyart, és technikai képzettségben sincs sok lemaradása a mi focinkkal szemben.

– Említette, hogy elsősorban külföldre szeretett volna igazolni. Tervezi, hogy fél év múlva újra belevág a légióskodásba?
– Őszintén szólva több cél is megfogalmazódott bennem a jövőmmel kapcsolatban. A következő fél évben szeretném, ha olyan teljesítményt nyújtanék, amire felfigyelnek idehaza, például az NB I-ben is. Azért dolgozok, hogy megismerjék a nevem Magyarországon, hogy felkeltsem az élvonalbeli csapatok érdeklődését is. Viszont a külföldi szerződésről sem mondtam le, szeretnék egyszer egy nívós bajnokságban védeni.

Olvasói sztorik