NB II

Egy húron pendülnek

Az újdonsült szakmai igazgató, Soós Imre, és Menczeles Iván vezetőedző kiváló barátságot ápolnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II Nyugati-csoportjában szereplő BKV Előre csapatának edzői stábja szerdán új taggal bővült, ugyanis az ősz folyamán Sopronban dolgozó Soós Imrét kinevezték szakmai igazgatónak. Már korábban is dolgozott a fővárosi klubnál a szakember, aki a vezetőedzővel, Menczeles Ivánnal irányítja mától a közlekedésiek szakmai munkáját. A Rangadó.hu megkereste az érintetteket, akik leszögezték, minden erejükkel azon lesznek, hogy megmentsék a kieséstől a BKV Előre együttesét.

– Azt várom ettől az új felállástól, hogy bennmaradjunk a csapattal a másodosztályban – kezdte a Rangadó érdeklődésére Menczeles Iván. – Minden erőnkkel azon leszünk, hogy elérjük a célunkat. Az új szakmai igazgatóval, Soós Imrével jó barátságot ápolunk, teljes mértékben egy húron pendülünk, ami a futballt illeti. Az ő segítségével szeretnénk elkerülni a kiesést, és jövőre is a másodosztályban szerepelni, hiszen ez élet-halál kérdés a BKV Előre számára. Ezért a célért fogunk közösen küzdeni a tavasz folyamán. A munkamegosztás abszolút közösen zajlik majd, mindketten ott leszünk a tréningeken, ott ülünk a kispadon, az utolsó szó, a végső döntések azonban a szakmai igazgató kezében lesznek. Új igazolásokról sajnos egyelőre nem tudok beszámolni, most kezdjük a melót, a következő két-három hétben lesznek remélhetőleg fejlemények.

A nyugalom szigete

A Rangadó megszólaltatta az újdonsült szakmai igazgatót, Soós Imrét is. A korábban Cegléden, Gyirmóton és Sopronban is edzősködő szakember elárulta, hogy örömmel tér vissza korábbi sikerei helyszínére.

– Sokat köszönhetek a klubnak, korábban sikeres időszakot töltöttem a Sport utcában, hiszen az elmúlt tizenkét év legjobb eredményét velem érte el az egyesület – magyarázta a tréner. – Már október végén, november elején beszélgettünk egy esetleges szerepvállalásról Mátyás Tibor elnök úrral, így most örömmel tértem vissza a klubhoz.

– Voltak esetleg ajánlatai máshonnan is?
– Voltak más megkereséseim is, de úgy éreztem, hogy az elmúlt évek csalódottságai miatt mindenképpen arra a bizalomra és nyugodtságra van szükségem, ami itt körül vesz.

– A BKV Előre új szakmai igazgatójaként mit vár ettől az új felállástól?
– Az új felállástól mindenképpen sikeres időszakot várok, biztos vagyok benne, hogy jól fogunk tudni együtt dolgozni.

– Milyen lesz a munkamegosztás kettejük közt?
– Szakmai igazgatóként én felelek a csapat munkájáért, így természetesen a felelősség is az enyém.

– Biztosan felvetődtek már nevek a keret megerősítését illetően…
– Az érkezőkről még korai lenne beszélni, természetesen megvannak a kiszemeltjeink, folynak az egyeztetések, de jelen pillanatban semmi konkrétumot nem tudok mondani. Távozók vannak, az ő munkájukat azonban még az előző szakmai vezetés köszönte meg.

– Mit vár a tavaszi szezontól?
– Kétezer-tízben a tizenötödik helyen vettem át a csapatot mindössze nyolc ponttal, aztán a szezon végén tavaszi bajnokként pontazonossággal a hetedik-nyolcadik helyen végeztünk. Hasonló eredménnyel most is elégedett lennék, de azzal is tisztában vagyok, hogy egyszer volt Budán kutyavásár. Én biztos, hogy mindent megteszek, hogy sikerüljön megismételni a megismételhetetlent, és ha a játékosaim is így gondolják, akkor biztosan sikerülni is fog – mondta Soós Imre.

Olvasói sztorik