Hírek

Jó kapus holtig tanul

A 33 éves Szentpéteri Viktor tovább szeretne lépni, egy erősebb csapathoz, ahol szakmailag még fejlődni tud.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szabadon igazolható a 33 éves kapus, Szentpéteri Viktor. Legutóbb a finn élvonalban szereplő FC Lahtiban védett, de a szezon végeztével nem hosszabbított szerződést. A klubnál egyébként jó babonaként is tekinthetnének a magyar játékos szereplésére, hiszen ő védett négy évvel ezelőtt, amikor történetük legjobb eredményeként bronzérmesek lettek, és most is, amikor második legjobbjukat érték el. A korábbiakban a REAC, az MTK és a máltai Sliema Wanderers csapatában is védő Szentpéteri a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, legszívesebben a továbbiakban is külföldi csapatnál folytatná pályafutását, ahol szakmailag még fejlődni tudna.

– Sikeres évet, sikeres szezont tudhat maga mögött?
– Fantasztikus eredményt értünk el, tökéletesen elégedett vagyok, hiszen a csapat újonc létére az ötödik helyen végzett – mesélte Szentpéteri Viktor. – A Lahti tavaly jutott fel ismét az első osztályba, akkor kerestek meg újra, április közepén kezdődött a bajnokság és október végén fejeződött be. A klub fennállásának második legjobb eredményét értük el ezzel az ötödik hellyel. A legjobb szereplésnek is részese voltam, amikor a csapat bronzérmes lett, kétezer-nyolcban, és az Európa Ligában is játszottunk.

– Mivel tölti az idejét idehaza?
– Két hetet engedélyeztem magamnak a hazatérés után, de igazából ez sem csak pihenéssel telt, mert intéztem azokat a dolgokat, amelyeket a külföldi tartózkodás miatt nem tudtam. Jelenleg a BKV Előre csapatánál edzek, amíg tart az őszi szezon. A karácsonyi ünnepek időszakában ismét leállok, de utána folytatom a tréningeket.

– Ha jönne a jótevője, és azt mondaná, ön mondhatja meg, hol szeretné folytatni a pályafutását, mit választana?
– Mindenféleképpen külföldön szeretném folytatni, de hogy mi a realitás, mi lesz a valóság, azt nem tudom. Finnországban már ismerik a nevem, de ha lehet, más országban, erősebb csapatnál próbálnám ki magam a jövőben, ahol tovább fejlődhetek szakmailag is.

– Gondolt már a karrierje után időszakra?
– Nagyon szeretnék negyvenéves koromig játszani, védeni. A kapusoknál kitolódik ez az időszak, de már megfordult a fejemben egy-két dolog. Lahtiban voltam már kapusedző, kétezer-kilencben az utánpótlásban tartottam edzéseket, illetve a tévében is többször szerepeltem, legutóbb a tavalyi magyar–finn selejtező kapcsán élőben, a Sport Televízióban, mint meghívott szakértő. A tévés dolgok is érdekelnek, tehát széles a skála, de egyelőre a legfontosabb számomra az aktív labdarúgás.

– Személyes tapasztalatai alapján hogyan jellemezné a skandináv focit?
– A finn bajnokság nem tartozik az elitsorozatok közé, de egy fiatal játékosnak óriási lehetőség lehet, ugródeszkaként, első állomásként. Én már nem tartozom a fiatalok közé, de nagyon megbecsülöm ezt a lehetőséget, ahogyan a néhány évvel korábbit is. A norvégokhoz hasonló stílusú futballt játszanak a finnek is. A Norvégia elleni válogatott meccsen láttuk, hogy egy magyar csapatnak nehéz megküzdeni az ilyen típusú erőfutballal, de nagyon jól játsszák is a futballt. A finnekre is ez jellemző, bár volt náluk egy generációváltás, ezért nem olyan jók, mint a norvégok.

Olvasói sztorik