NB II

Balhé az edzőmeccs végén

A BKV Előre 1-0-ra nyert a Budaörs otthonában, felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB III-as budaörsi csapatból hiányzott Vattamány és Imed Saidi műtét utáni lábadozás, Csobánki, Csengő és Kaszás sérülés, Lászka családi program, Sánta pedig betegség miatt – írja a klub honlapja.

A kellemetlen, szakadó esőben megtartott edzőmérkőzésen a vendégek nagy iramot diktáltak, ezért a budaörsiek az első tíz percben jóformán nem is találkoztak a labdával. A kezdeti kapkodás után magára talált a házigazda, viszont az iram továbbra is erős volt. Adódtak gólszerzési lehetőségek mindkét kapu előtt, de a szünetig nem sikerült egyik csapatnak sem a gólszerzés. A kellemetlen epizód az volt, hogy Papp Gábornak aláfordult a bokája, ezért már a 15. perctől Brkics játszott a helyén.

A második játékrészt váltakozó, hullámzó játék jellemezte hol az egyik, hol a másik csapat térfelén folyt a játék. Az 54. percben egy eladott labdát megtolt a vendégek játékosa, Berki, és 22 méterről lőtt, a labda a jobb alsó sarokba gurult (0-1). A cserék után úgy nézett ki, hogy egyenlít a Budaörs, voltak is helyzetei, de az összeszokottság hiánya látszódott a csatárokon. A mérkőzés vége nem sikerült valami sportszerűre, mert Brkics szabálytalansága után a vendégek próbajátékosa, Balázs Bálint szándékosan megrúgta a földön fekvő hazai játékost, és ezért a játékvezető kiállította. A kialakult kakaskodás úgy ért véget, hogy a bíró lefújta az edzőmérkőzést.

– Mivel mindkét csapat focizni akart, így egy jó mérkőzést játszottunk, egy jól felkészített, szervezett és jó játékosokból álló csapat ellen – értékelt Soós Imre, a BKV Előre szakmai igazgatója. – A labdabirtoklással elégedett voltam, de a játék sebességén még van mit javítani, illetve a támadójáték szervezettségén is bőven kell csiszolnunk. Nyilván sok az új játékos a keretben, nekik egymást is meg kell ismerniük.

Felkészülési mérkőzés

Budaörs SC – BKV Előre SE 0-1 (0-0)

Budaörs, 50 néző. Játékvezető: Janitz

Budaörs: Németh V. – Pleván, Lőrincz, Márton, Rajnay – Sajbán Máté, Lattenstein – Seregi, Tüske, Kerekes, Papp G. Cserék: Pap B. Klencsák, Lőrincz, Gubán, Sajbán Miklós, Bálint L., Jung, Herczeg, Kleiber, Brkics. Edző: Bekő Balázs

BKV Előre: Szentpéteri – Tóth A., Tányéros, Tóth M., Mayer, Csikós, Berde, Berki, Eszlátyi, Folmer, Michel. Cserék: Horváth G., Balázs, Nyárásdi, Sebők, Máj, Katona, Németh, Magyar, Herbály, Oroszi. Edző: Soós Imre, Menczeles Iván

Gólszerző: Berki (54.)

Olvasói sztorik