NB II

Ha ukránok, akkor döntetlen…

Négygólos döntetlent játszott a Puskás Akadémia FC az ukrán Sahtar Donyeck U21 ellen, Törökországban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Benczés Miklós vezetőedző ezúttal elsősorban azoknak adott lehetőséget az ukrán tartalékbajnokság második helyén álló Sahtar Donyeck ellen, akik egy nappal korábban, a románok ellen nem, vagy csak néhány percig szerepeltek. Az első húsz percet leszámítva végig a Puskás Akadémia FC irányította a mérkőzést, de a meccs eleje nem az őszi Puskás FC-t idézte: pontatlanság a középpályán, eladott labdák, siettetett támadásépítés jellemezte a csapatot – tudósít a PFLA honlapja.

A huszonegy-éves ukránok pedig voltak annyira „rutinosak”, hogy kihasználjanak egy védelmi megingást: a jobb oldalon futott a Sahtar-támadás, érkezett a beadás is, amit középen nem tudtak tisztázni a magyar védők, a hosszú oldalon berobbanó Kulacs hat méterről fejelt Czirjék kapujába (0-1). Az első játékrész második felétől próbálta átvenni a játék irányítását a felcsúti csapat, de ekkor még nem járt sikerrel. A szünet után egy jóval keményebb, harcosabb csapat jött ki a folytatásra és ennek meglett az eredménye. Előbb egy jobb oldalon futó támadás végén Gajdos Zsolt passzolt néhány lépésről a kapuba, majd a hajrára fordulva Fabio szögletét Papucsek Barna fejelte a felső sarokba. Nem tudta azonban megőrizni előnyét a PFLA, mert néhány perccel a lefújás előtt Luque elvesztett egy labdát a középpályán, a Sahtar villámgyorsan indította a balösszekötő helyén megiramodó Totovickijt, aki 13 méterről lőtt a jobb felső sarokba (2-2).

– Ellenfelünk tehetséges fiataljai az ukrán U21-bajnokságban edződnek. Dinamikusan, szervezetten futballoztak. Rosszul kezdtük a mérkőzést, sok védelmi megingásunk volt, amelyből helyzetet alakított ki az ellenfél. De a huszadik perc után a mi kezünkben volt a találkozó – értékelte Benczés Miklós vezetőedző.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Puskás Akadémia FC – Sahtar Donyeck U21 (ukrán) 2-2 (0-1)

Belek, Törökország

PFLA: Czirjék – Balog, Papucsek Papp, Farkas N. – Soós, Polonkai – Baracskai, Luque, Kleinheisler – Gajdos. Csere: Nagy Zs. Edző: Benczés Miklós

Gólszerzők: Kulacs, Totovickij, illetve Gajdos, Papucsek

Olvasói sztorik