NB II

Puskaporos Puskás-meccs

A Puskás Akadémia 4-4-es döntetlent játszott az ukrán másodosztályú Avangard Kramatorszk csapatával, Törökországban.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Puskás Akadémia FC – Avangard Kvamatorszk (ukrán) 4-4 (2-1)
Belek, Törökország
PFLA. 1. félidő: Somodi – Margitics, Vaszicsku, Aposztolopulosz, Farkas N. – Tóth II B., Luque, Szakály – Nagy D., Zsolnai, Gajdos. 2. félidő: Czirjék – Balog, Papucsek, Papp, Nagy Zs. – Polonkai (Orbán), Fabio, Soós – Nagy D., Zsolnai (Gajdos), Baracskai. Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Nagy D., Gajdos, Nagy Zs., Zsolnai (tizenegyesből)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését törökországi edzőtáborában a Puskás Akadémia FC. Az ukrán másodosztályú rivális ellen a szünetben 2-1-re, majd 4-2-re is vezetett az NB II Nyugati-csoportjának listavezetője, de a végén két védelmi megingás miatt 4-4-es döntetlennel zárult a találkozó.

A PFLA együttesében a japán Nakamura Juki és a brazil Junior sérülés miatt nem játszott. Bátran kezdtek a felcsútiak, az ukránok nem találtak rajtuk fogást. A vezetőgól mégsem egy szép akció végén született a 18. percben, hanem az ukrán kapus hibájából. Grisin pontatlanul passzolt, Nagy Dániel lecsapott a labdára, vezette néhány méteren keresztül, majd szép lövést küldött a jobb felső sarokba (1-0). A folytatásban a török játékvezető könnyelműen befújt egy tizenegyest az Avangardnak: Svidnij esett látványosan Vaszicsku szorításában, a büntetőt Sarko lőtte laposan a bal sarokba, Somodi Bence mellett. A hajrában újabb gólt szerzett a magyar csapat: Szakály Dénes szögletét Vaszicsku megcsúsztatta, a kapusról lecsorgó labdát Gajdos Zsolt kotorta a kapuba (2-1) – tudósít a PFLA honlapja.

A második félidőben Benczés Miklós két kivételtől eltekintve kivételével minden kezdőjátékosát lecserélte, a keret valamennyi egészséges tagja pályára lépett. Az új csapat ott folytatta, ahol az előző abbahagyta: az 53. percben Nagy Zsolt előbb elegánsan labdát szerzett, vezette néhány métert, s mivel senki sem támadta a kapu bal alsó sarkába lőtt (3-1). Két perc múlva érkezett az ukrán válasz, Sarko szépített, majd újabb két perc múlva Nagy Dánielt sodorták el a tizenhatoson belül: a jogos tizenegyest Zsolnai Róbert értékesítette, ezzel lett 4-2.

A játékvezető gondoskodott arról, hogy izgalmas legyen a hajrá: négyméteres lesről indult a harmadik ukrán gól előtti akció, Svidnijnek nem volt nehéz dolga. A felbátorodott ukránok néhány alattomos szabálytalansággal nyomatékosították, hogy komolyan gondolják az egyenlítést. A játékvezetőt különösebben nem érdekelte, hogy kezdenek elszabadulni az indulatok. Amikor Papucsek Barnának keményen odalépett az egyik ukrán támadó, a legtöbb játékos berohant a pályára, percekig állt a játék. A végén Djordjenko kihasznált egy védelmi hibát és közelről egyenlített (4-4).

– Az első törökországi ellenfelünk nagyon kellemetlen stílusban futballozott. A játékstílusa túlment az agresszivitás határán, az Avangard Kramatorszk játékosai sok durva belépőt követtek el – mondta Benczés Miklós edző. – Ennek ellenére a mérkőzés nagy részében mi birtokoltuk többet a labdát, az történt, amit mi szerettünk volna, de a második félidő derekától már másról szólt a mérkőzés. Sok olyan szabálytalanság megtorlatlan maradt az ellenfél részéről, amely egyébként kiállítással járt volna.

A következő felkészülési meccset kedden, a román első ligás Municipal Studentesc ellen játssza a Puskás Akadémia FC.

Olvasói sztorik