NB II

A pályán dől el a sorsuk

Brekk János elégedett a Spartacus új igazolásaival, és nem mondott még le az NB I-be kerülésről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Többek között kétszeres NB I-es gólkirállyal és korábbi válogatott labdarúgókkal erősített az NB II Keleti-csoportjában szereplő Nyíregyháza csapata. Csatlakozott a nyírségiekhez a legutóbb Szigetszentmiklóson játszó Bárányos Zsolt, és kedden kiderült, hogy a nemrégiben még Pécsett szereplő Bajzát Péter is az együtteshez igazol. A rutinos játékosok névsora még korántsem teljes, hiszen a Spartacusnál szerepel próbajátékon a Haladás védője, Korolovszky Gábor is.

Brekk János a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, Korolovszky esetében sem lehet igazából próbajátékról beszélni, csupán arról van szó, hogy szeretné megismerni a játékost, mielőtt szerződést kínál neki. A szakember elmondta, elégedett a csapat téli igazolásaival, de tudja, a pályán dől el, hogy valóban jó befektetésnek bizonyulnak-e a rutinos labdarúgók.

– Bajzát, Bárányos, Korolovszky. Szépen csengő nevek a magyar futballban.
– Remek labdarúgókról van szó, olyan játékosokról, akik az NB I-ben is bizonyították tudásukat – válaszolta Brekk János, a Nyíregyháza szakvezetője. – Mindannyiukat jó embernek tartom, Bajzátot és Bárányost már korábbról is ismertem, Korolovszky személyében pedig szintén egy szimpatikus játékost ismertem meg. A külföldi igazolásaink is jó benyomást tettek ránk, bizakodó vagyok a tavaszt illetően, sokat várunk a légiósainktól is. Azt viszont mindannyian tudjuk, hogy a pályán dől majd el a sorsunk, a mérkőzések alapján kapunk választ arra, hogy jó döntést hoztunk-e a leigazolásukkal. Ehhez pedig az ellenfeleknek is lesz természetesen néhány szava.

– Korolovszky még próbajátékon szerepel, vagy már meg is egyeztek a játékossal?
– Egy Korolovszky Gábor szintű labdarúgónál nem igazán lehet olyanról beszélni, hogy próbajáték. Viszont én olyan ember vagyok, aki először szereti megismerni a játékosait, így egy-két napig úgymond teszteljük azokat a labdarúgókat, akikkel korábban még nem dolgoztunk együtt. Gábor vállalta ezt, eljött hozzánk, hogy bizonyítson nekünk. Többször beszéltünk már az elmúlt napokban a leigazolásáról, a szombati edzőmérkőzésünk után pedig meg is hozzuk a döntésünket ebben az ügyben. De elmondhatom, hogy jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy Korolovszky is nálunk folytatja pályafutását.

– Ilyen erősítések után mennyiben változik a csapat célkitűzése erre a szezonra? Lát még esélyt a feljutásra?
– Az első ötbe kerülés a korábbi kerettel is elérhető lett volna, az a játékosállomány is elég erős volt ahhoz, hogy ezt a minimális célt teljesítsük. A szurkolók és a vezetőség is azt szeretné, hogy minél hamarabb NB I-es csapata legyen Nyíregyházának, ezért dolgozunk, ez a cél kell, hogy a szemünk előtt lebegjen. Sajnos azonban a gyeplő nem a mi kezünkben van, ahhoz, hogy a szezon végén az élen végezzünk, nem csak nekünk kell nagyon jó tavaszt produkálnunk, hanem a többi között a Békéscsabának, a Vasasnak és a Mezőkövesdnek is hibáznia kell. Nem egyszerű a helyzetünk. De volt már rá példa – nem is olyan régen –, hogy ilyen hátrányt leküzdve jutott fel egy klub az NB I-be. A csapattal szembeni minimális elvárás továbbra is az első ötbe kerülés, illetve az, hogy egy jobb csapat képét mutassuk a szurkolóinknak tavasszal. Ezeket a feladatokat teljesítenünk kell, és ha így sem sikerül a feljutás, akkor folytatjuk a megkezdett munkát ősszel.

Olvasói sztorik