NB II

Tatabánya–Sopron 2-3

Az SVSE-GYSEV-Goldschmidt 3-2-re győzött a szintén másodosztályú Tatabánya otthonában, felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A jó színvonalú mérkőzés nagy részében a soproniak uralták a játékot és több helyzetet is tudtak kialakítani a sok hiányzóval felálló hazai csapat ellen. A tatabányai szakvezetés sok fiatalt, a soproni edző pedig több próbajátékost (például Mészáros Márk, Laczkovich Donát) szerepeltetett a találkozón.

Az első félidőben elég szétszórtan játszott a Tatabánya, húsz percnek kellett eltelnie, hogy felvegyék a ritmust a hazaiak, és kellőképpen elkapják a fonalat. Aztán 1-1-es állással mehettek szünetre a csapatok. A második félidőben sem változott nagyon a játék képe, a Tatabányán látszott, hogy sokat kell javulnia az összjátékban és a pontosságban, hiszen elkerülhető gólokat kapott. A kiegyenlítettebb küzdelemben nem volt szerencséje a hazaiaknak, ugyanis öt perccel a mérkőzés lefújása előtt egy átlövés-góllal megszerezte a győztes találatot a Sopron alakulata.

A meccsen egyébként több tatabányai fiatalt is kipróbált az FC Tatabánya szakmai stábja. De két próbajátékos – Szabó Bence valamint Ferkó Csaba – is igyekezett meggyőzni a szakvezetést. Az összecsapáson a hazaiak középpályása, Kis Szabolcs megsérült, combhúzódást szenvedett, így rá valószínűleg nem számíthatnak egy-két hétig. A következő edzőmérkőzés szombaton tíz órától lesz, akkor a Honvéd második csapatát fogadják a tatabányaiak, ugyancsak hazai pályán – írja a kemma.hu.

– A felkészülés harmadik heténél tartunk, és úgy érzem, jócskán van még min javítanunk – szögezte le Vincze István, az FC Tatabánya szakmai igazgatója.

Felkészülési mérkőzés

FC Tatabánya – Soproni VSE 2-3

Tatabánya: Dombai – Almási, Izing, Hegedűs, Törtei – Kiss Sz., Oláh G., Huszák – Móri, Frank, Weitner. Cserék: Gyulai, Szekér, Gudman, Tóth G., Rába, Vágner, Kovács I., Polyák, Szabacsi, Ferkó Cs., Szabó B. Edző: Csertői Aurél

Sopron. 1. félidő: Sásdi – Fazakas, Baranyai, Seper, Madarász, Pintér, Varga G., Laczkovich, Maráczi, Szabó L., Balla Á. 2. félidő: Dénes Zs. – Bognár Zs., Fazekas, Mészáros M., Szabó P., Pados, Deme, Török (Horváth Á. 65.), Gaál, Horváth P., Pető. Edző: Bücs Zsolt

Gólszerzők: Oláh, Szabacsi, illetve Varga G., Török, Gaál B.

Olvasói sztorik