NB II

Az edzők motiválták leginkább

Márton Gábor távozása és Kis Károly érkezése győzte meg leginkább Balaskó Csabát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Nyugati-csoport dobogósától erősített a Szolnoki MÁV FC. Az NB II Keleti-csoportjának utolsó helyén álló együttesénél Kis Károly vezetőedző és kollégái gőzerővel dolgoznak a keret megerősítésén. Ennek köszönhetően Grúz Tamás, Mundi Roland, Pokorni Péter és Sipeki István után újabb játékos csatlakozott a kerethez a 22 éves kozármislenyi Balaskó Csaba személyében. A Felcsúton nevelkedő védő 2014 nyaráig kötött szerződést a szolnoki klubbal.

Balaskó a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, hogy Kis Károly érkezése és Márton Gábor távozása ösztönözte leginkább arra, hogy új csapatához szerződjön. Volt klubjáról elmondta, szerinte nem fogják nagyban befolyásolni a Kozármisleny szereplését a távozók.

– Éles váltás egy dobogós csapatból az utolsó helyen álló együtteshez igazolni… Mi motiválta az átigazolásban?
– Leginkább a vezetőedző személye miatt döntöttem a csapatváltás mellett – válaszolta Balaskó Csaba, a szolnokiak új védője. – Már korábban is szóba került a közös munka Kis Károllyal, beszéltünk róla ezelőtt is, ám akkor még meghiúsult az átigazolásom. A másik fontos tényező, ami miatt úgy döntöttem, hogy elfogadom a szolnokiak ajánlatát, Márton Gábor távozása volt a kozármislenyi csapattól. Azzal, hogy ő eligazolt, én is úgy éreztem, hogy ki kell magam próbálnom egy új közegben.

– A kozármislenyi vezetőedző távozásával mennyire hullhat szét korábbi csapata?
– Nem hiszem, hogy szétesne a vezetőedző távozása miatt a Kozármisleny. Már csak azért sem, mert úgy hallottam, hogy a pécsi edzősködés ellenére Márton Gábor szemmel fogja tartani a mislenyi csapatot is. Azt pedig az elmúlt években szintén bizonyította a szakmai stáb és a klub, hogy mindig megtalálják a megoldást a hiányzók pótlására. Ez szerintem így lesz most is.

– Milyenek az első benyomásai az új klubjáról, illetve mit vár a gárdától és saját magától a tavasz során?
– Nagyon jól érzem magam Szolnokon, profi körülmények fogadtak, érezhető a csapaton, hogy a jelenlegi rossz helyezés ellenére komoly célokat dédelget. Az első feladatunk az lesz, hogy bennmaradjunk a második vonalban, hogy aztán elkezdhessük építeni a hosszabb távú céljainkat is. Nagyon motiválnak a vezetőség által megfogalmazott elvárások, jó érzéssel tölt el, hogy komoly feladatok várnak ránk a bajnokság során. Az egyéni célokat tekintve először is szeretnék bizonyítani a vezetőknek, minél jobb játékot várok el magamtól. Egy jó tavaszban bízok, és remélem, elérjük a céljainkat a bajnokságban.

Olvasói sztorik