NB II

Kis Károly visszatért az NB II-be

Nehéz feladat előtt a paksi sikeredző: a Keleti-csoport utolsó helyezettjét kellene benntartania.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„A mai naptól Kis Károly felel a csapat szakmai munkájáért” – ez a rövid közlemény jelent meg kedden késő délelőtt a Szolnoki MÁV FC honlapján. Az NB II-es együttes jelenleg a Keleti-csoport utolsó helyén áll, a cél pedig az egycsoportos másodosztályban maradás.

A csapatot a közelmúltban még Romanek János irányította, de a rossz eredmények miatt távozott. Helyét átmenetileg segítője, Bontovics Ferenc vette át, de az ő munkájára a továbbiakban nem tartottak igényt a vezetők. Kis Károly korábban már dolgozott Szolnokon: a 2005–2006-os szezonban ezüstérmes lett az NB II-ben, egy évvel később pedig negyedik. A 48 éves edző legnagyobb sikereit Pakson érte el, ahol Ligakupát nyert, bajnoki ezüstérmet ünnepelhetett, és együttesével elindulhatott az Európa Ligában. 2011-ben az év edzőjének választották. Idén nyáron, az első forduló után közös megegyezéssel távozott Paksról.

– Ahhoz képest, hogy az élvonalbeli visszatérésére számítottunk, nem kis meglepetés, hogy a másodosztály sereghajtójánál dolgozik a továbbiakban!
– Olyan szempontból biztosan meglepetés ez, hogy az ember az NB I-ben is jól szerepelt a csapatával, illetve örök elismerés számomra, hogy az év edzőjének választottak – nyilatkozta a Rangadó.hu érdeklődésére Kis Károly. – Biztos sokan felkapják a fejüket, de igazi kemény feladat vár rám, ami nem lesz egyszerű, és csak akkor sikerülhet elérni a célt, ha NB I-es színvonalú munkát csinál az ember, és a csapat is NB I-es színvonalon tud játszani.

– Miért döntött úgy, hogy elfogadja a szolnoki invitálást?
– Divatos kifejezés manapság, hogy az ember szereti a kihívásokat. Dolgozni kell, azért vállaltam, mert hiszek abban, hogy ezt a bravúrt meg lehet csinálni. Nem csak a pontkülönbség teszi nehézzé a dolgunkat, hanem az is, hogy sok a csapat a bennmaradó helyek, és köztünk. Nem kis kihívás ez! Egyszerű matematika: tíz-tizenegy meccset meg kell nyernünk, hogy bent legyünk az egycsoportos NB II-ben. Az is közrejátszott, hogy a vezetők régóta éreztették, csak bennem gondolkodnak. Nagyon jól esett, hogy úgy gondolják, meg tudom oldani a feladatot. Az ember ilyenkor elgondolkozik: ha ennyire bíznak bennem, miért ne próbáljam meg? Nyárig kötöttük a szerződést, de nem zártunk ki semmit. Szolnokon hosszú távú tervek vannak stadionépítéssel, létesítményfejlesztéssel, az utánpótlásbázis kialakításával, ezért minden energiánkat abba fektetjük, hogy bennmaradjunk a másodosztályban.

– A játékoskeret átalakításában is kikérik a véleményét?
– Megbeszéltük, nem csak abban kell gondolkodnunk, hogy hány NB I-es játékost hozunk, hanem abban is, hogy csapatként jól működjünk. Földi Sándor ügyvezetővel egyébként már el is indultunk, hogy a csapatoknál érdeklődjünk, hiszen megvannak az elképzeléseink.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik