NB II

Ha kiegyenesednek, célba érhetnek

A megbízott vezetőedző, Bontovics Ferenc nem tudja, meddig lesz rá szükség.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Keleti-csoport, 7. forduló
Szeged 2011 – Szolnoki MÁV FC 0-1 (0-1)
Szeged, 600 néző. Játékvezető: Gyarmati II T.
Szeged: Trepák – Laczkó J. (Radnai, a szünetben), Petrók, Toca, Farkas Z. – Ulvicki, Borbély – Kis R., Lisztes (Kéri, 66.), Gomez (Geiger, a szünetben) – Jovánczai. Edző: Tóth Bálint
Szolnok: Tóth Z. – B. Tóth (Szepessy R., 64.), Kiprich D., Tamási G., Pintér L. – Kállai I., Tisza K. – Bohner, Nagy I. (Kocsis D., 74.), Rokszin (Lengyel B., 58.) – Vári. Megbízott edző: Bontovics Ferenc
Gólszerző: Kiprich D. (26.)
Kiállítva: Radnai (86.), Ulvicki (90.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Szeretném megköszönni elődömnek a másfél éves munkát. Az elmúlt másfél évben egyetértésben dolgoztam együtt Romanek Jánossal. Ezt a fontos győzelmet elődömnek ajánlom.”

Ezt nyilatkozta Bontovics Ferenc, a Szolnoki MÁV FC megbízott edzője, miután csapata három döntetlen és három vereség után megszerezte első győzelmét az NB II Keleti-csoportjában. A szegedi siker (1-0) egy falat kenyérnél is jobban kellett az együttesnek, hiszen a tavaszi ezüstérmes szégyenszemre nyeretlenül kullogott a tabella végén, a cél pedig egyértelmű: az egycsoportos másodosztályba kerülés. A Rangadó.hu érdeklődésére Bontovics Ferenc beszélt a nehéz sorsolásról és a sérüléshullámról is, valamint kifejtette, hogy a győzelem hatására olyan görcsök, és energiák szabadultak fel, amelyeket meglovagolva szeretnék tovább építgetni a játékosok önbizalmát.

– Miért sikerült Szegeden, és miért nem sikerült korábban?
– A múltra visszatekinteni csak annyiban szeretnék, hogy elég nehéz sorsolásunk volt, amiből nem jól jöttünk ki – kezdte Bontovics Ferenc. – Könnyebb lenne a helyzetünk, ha már korábban megszereztük volna első sikerünket, de nem így sült el a dolog, ezért nehéz helyzetbe kerültünk, de azon dolgozunk, hogy kimásszunk a gödörből. Jó úton járunk, hiszen szerdán Vecsésen sikerült nyernünk, Magyar Kupa-mérkőzésen, hétvégén pedig Szegeden, egy nagyon küzdelmes meccsen végre megtört a rossz sorozatunk.

– Az ön személye csak átmeneti megoldást jelent a kispadon?
– Ideiglenes vezetőedzőnek neveztek ki, nem tudom, mit hoz a jövő, a vezetőktől függ a sorsom. Én teszem a dolgomat, amire felkértek. A szegedi győzelem hatására olyan görcsök, energiák szabadultak fel, amelyeket meglovagolva szeretnénk tovább építgetni a játékosok önbizalmát.

– A következő fordulóban sem lesz könnyű dolguk…
– Mindig csak egy meccsben gondolkodunk. Jön a Balmazújváros, amelynek Híres Gábor lett az edzője. Láttam a Mezőkövesd elleni, otthoni győzelmüket. Nagyon jó, szervezetten, taktikusan játszó csapatnak tartom aktuális ellenfelünket, nehéz mérkőzésre számítok. A sok sérültünk is közrejátszott abban, hogy nem úgy alakultak a korábbi meccseink, ahogyan vártuk. Ha felépülnek a hiányzóink, ütőképes kerettel rendelkezünk, szeretnénk kiegyenesedni. Az alapcél, az egycsoportos NB II-be kerülés elérhető, hiszen hosszú még a bajnokság.

A Rangadó.hu értesülései szerint amennyiben Bontovics Ferenc munkájára a jelenlegi formában nem számítanak hosszútávon a vezetők, akkor ifj. Bene Ferenc lehet a Szolnoki MÁV FC vezetőedzője.

Olvasói sztorik