NB II

Erre nem számítottak

Mile Krisztián elmondta, nem változtak a célkitűzések a csapatnál.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! Regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot! Klikk!

Bár a Magyar Kupában magabiztos teljesítménnyel jutott tovább a Szeged ellen, a bajnokságot gyengén kezdte az NB II Keleti-csoportjának tavaszi ezüstérmese, a Szolnoki MÁV FC. Az együttes az első fordulóban hazai pályán kapott ki a Mezőkövesdtől, a második körben pedig az újpesti tartalékok ellen szenvedett újfent 2-1-es vereséget.

Mondhatni, öröm az ürömben a csapatnál Mile Krisztián teljesítménye. A szolnoki játékos mind a kupameccsen, mind az első bajnoki fordulóban gólt szerzett, így egyelőre két találatával a csapat legeredményesebb játékosának mondhatja magát. A Rangadó.hu megkeresésére 29 éves védő elmondta, nem ilyen rajtra számítottak, nehéz lesz ezt a hat elhullajtott pontot pótolni a bajnokság végén.

– A kupában jól kezdtünk, megvertük a szintén másodosztályú Szeged csapatát. A bajnoki rajt viszont eléggé csalódás, két mérkőzésen elhullajtottunk hat pontot, amit nehéz lesz pótolni a szezon során – mesélte Mile Krisztián.

– Számítottak ilyen kezdésre a felkészülési időszak után?
– Nem volt probléma az alapozással, jól sikerült az a néhány hét. A játékunk nem változott a felkészülési időszakhoz képest. Nem ilyen kezdésre számítottunk, győzelmeket vártunk az első két fordulóban. A Mezőkövesd ellen sem játszottunk rosszul, nyerhető meccs lett volna az is. Az Újpest ellen viszont egyértelműen győzelmi esélyeink voltak, sajnos itt az is közrejátszott, hogy nem adták meg egy szabályos gólunkat, illetve egy tizenegyest is számon kérhetnénk a játékvezetőn. A támadójátékunkon van még csiszolnivaló, de a szerencsével álltunk eddig leginkább hadilábon.

– Mit vár a folytatástól?
– Nehéz meccs jön, Nyíregyházára látogatunk pénteken. Egy ilyen kezdés után viszont nem lehet más a célunk, minthogy győzelemmel javítsunk az eddigi teljesítményünkön. Hat pontot veszítettünk az első fordulókban, el kell kezdenünk kapaszkodni a tabellán, hogy elérjük a célunkat.

– A tavalyi ezüstérem után milyen tervekkel vágtak neki a bajnokságnak?
– Továbbra is szeretnénk megszerezni az első öt hely valamelyikét, és biztosan bennmaradni az NB II-ben. Az, hogy pontosan hányadik helyen végzünk, nem csak rajtunk múlik majd. Mindent megteszünk a minél jobb helyezésért, és ha esetleg sikerülne megnyerni a bajnokságot, vállalnánk a feljutást.

Olvasói sztorik