NB II

Edzőt keres a sereghajtó Szolnok

Vajon ki menti meg az NB II Keleti-csoportjának legutolsó helyén telelő nagy múltú csapatot?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Földi Sándor, a Szolnoki MÁV FC ügyvezetője a klub honlapján kijelentette: az őszi szereplésért a felelősségük közös. A szezon előtt a költségmegtakarítást, a keretszűkítést a vezetők határozták meg, hiszen minden fillérre szükségük volt, illetve van a stadionfejlesztéshez.

– Ugyanakkor mondhatom, amit a futball szempontjából elterveztünk, abból semmi sem valósult meg – kezdte kritikusan Földi Sándor. – Ez a csapat óriásit bukott, és a szakmai munka is elégtelenre vizsgázott, miközben minden feltétel adva volt! Hiba volt elhinnünk, hogy a vezérnek szánt szolnoki játékosok, B. Tóth Balázs, Mile Krisztián, Pintér László alkalmasak a feladatra. Az NB I-ből, Paksról igazolt Bohner Roland, Nagy István, Tamási Gábor, Vári Barnabás négyes motiválatlanul, csalódottan, leketyegve érkezett, és tulajdonképpen semmilyen erősítést nem jelentett. Kimondható az is, hogy nagy reményeket fűztünk a szolnoki nevelésű Kállai István, Lengyel Béla, Rokszin Ádám és Tisza Kálmán rendszeres szerepeltetéséhez, de kiderült, ők még nem alkalmasak a folyamatos, kimagasló teljesítményre. Ráadásul az ezüstérmes csapat meghatározó tagjainak teljesítménye is értékelhetetlen volt az elmúlt fél esztendőben.

Persze, a szolnokiak nem tudhatták, hogy szinte az egész szezonban hét-nyolc sérült játékosuk lesz. Ennyi hiányzót egy sokkal jobb csapat sem bír el.

– Ezzel együtt a játékosok felelőssége mellett sem mehetünk el: a tavaszi kezdőcsapatból csupán Mundi Roland és Papp Szilárd távozott, azaz a mag megmaradt – folytatta az elégedetlen ügyvezető. – Télen új csapatot kell építenünk, öt-hat erősítést jelentő labdarúgó érkezhet. Sőt ha úgy alakul, felrúgva az eddigi elveinket, akár idegenlégióst is igazolunk. Ugyanakkor három-négy játékostól biztosan elköszönünk. A Bontovics Ferenc, Lódi László páros megbízatása a szerdai Ligakupa-meccsel megszűnt, december huszadikáig egy nagytekintélyű, tapasztalt szakvezetőt szeretnénk szerződtetni.

Földi Sándor hozzátette, nem akar magyarázkodni, sérüléshullámra, pálya miatti költözésre, kevés játékosra hivatkozni, és mindent elkövetnek, hogy a szolnoki együttes az egycsoportos NB II tagja lehessen.

– Amit a stadionfejlesztésben elterveztünk, az eddig megvalósult. Számunkra óriási a tét: a következő évek TAO-támogatottsága miatt szükségünk van a másodosztályra, hogy befejezhessük a pályaberuházásainkat, és biztosíthassuk a zavartalan működést az utánpótlásunk számára, hiszen két és fél éve folyamatosan ezért dolgozunk – magyarázta a klubvezető.

Olvasói sztorik