NB II

Öröm és bánat Szolnokon

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Felemás évet zár a Szolnoki MÁV FC. Miközben NB II-es csapata a nyári ezüstérem után talán sohasem látott mélyrepülést produkált az ősszel, a klub létesítmény-helyzete óriási fejlődésnek indult. Amikor másfél évvel ezelőtt, az NB I-es kiesést követően új tulajdonos vette át az irányítást, nyomban leszögezte, számára az utánpótlás-nevelés mellett a klub infrastrukturális helyzetének javítása a legfontosabb feladat, s a felnőtt együttes bajnoki szereplése csak ezeket követően válik érdekessé.

– Az Utánpótlás Futball Club akkor, kétezer-tizenegy nyarán már egy esztendeje működött, azaz az irányvonal adva volt – mondta a szoljon.hu érdeklődésére Földi Sándor ügyvezető. – Az viszont köztudott volt, hogy csinálhatunk bármilyen remek felnőtt csapatot, áldatlan létesítményhelyzetünk miatt még egyszer nem kapnánk licencet nemhogy az első osztályba, de még az új, jövő nyáron induló egycsoportos NB II-be se. Éppen ezért, a TAO-támogatásra alapozva kidolgoztunk egy többlépcsős fejlesztési tervet a Tiszaligeti-stadionra. Ennek megvalósításához szigorúan tartjuk magunkat, ezért a felnőtt csapat számára sem tűztünk ki komolyabb célt erre a bajnoki esztendőre, mint az NB II-es tagság meghosszabbítását.

A klubvezető hangsúlyozta: amit a stadionfejlesztésben elterveztek, az eddig megvalósult, márciusban pedig kigyulladhat a villanyfény a Tiszaligeti-stadionban. A 2012-es esztendő felemásra sikeredett, de még nincs minden veszve…

Olvasói sztorik