NB II

Fő a bizalom!

Pokorni Péter szerint a legfontosabb az lesz a csapat számára, hogy kiharcolják a bennmaradást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MVM Pakstól kölcsönbe került az NB II Keleti-csoportjának legutolsó helyén telelő, de a szünetben jelentősen megerősített Szolnoki MÁV FC-hez Pokorni Péter. A 23 éves kapus korábban már dolgozott együtt jelenlegi edzőjével, Kis Károllyal, akinél az idény elején meg is kapta a lehetőséget a bizonyításra. A hálóőr a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, számára a legfontosabb az, hogy pályán legyen, ez pedig csak úgy lehetséges, ha bíznak benne.

– Kis Károly személye nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Szolnokra igazoljon?
– Valóban, korábban Pakson volt szerencsém Kis Károllyal együtt dolgozni. Az ő személye pedig nekem valamilyen szinten garancia. Bízik bennem, és ez sokat jelent nekem – kezdte Pokorni Péter.

– Nem érzi visszalépésnek a másodosztályt?
– Egyáltalán nem. A legfontosabb az, hogy minél több rutint szerezzek, ezt pedig úgy érhetem el, ha sok időt tudok pályán tölteni. A fejlődésem szempontjából is nagyon jó döntést hoztam, úgy érzem.

– Milyen az új közeg? Hogy halad a beilleszkedés?
– Úgy gondolom, szép lassan sikerül beilleszkednem. Sokakat ismertem már a csapatból, így nincs nehéz dolgom, jól megértem magam mindenkivel.

– Egyénileg hogyan értékelné az elmúlt fél szezonját? Sikerült fejlődnie?
– Kis Károlynál és Máté Csabánál is megkaptam a lehetőséget, és szerintem nem is vallottam szégyent. Aztán Tomiszlav Szivics már Csernyánszki Norbertet favorizálta, így én az NB II-es csapatnál védtem, ahol Lengyel Ferenc személyében szintén remek edzőm volt. Sokat tanultam mindenkitől, és hasznos volt ez az időszak számomra.

– Kapusszemszögből van különbség az élvonal és az NB II között?
– Az NB I-ben talán picit pörgősebbek a meccsek, de igazából kategorikusan ezt sem lehetne kijelenteni, hiszen ez mindig az adott találkozótól függ. Nagy különbség nincsen.

– A Szolnok elérheti céljait a tavasszal?
– Ennél a helyezésnél sokkal több van a csapatban, az kijelenthető. Túlságosan még nem vagyunk lemaradva, így néhány jó eredménnyel jóval feljebb kúszhatunk. A csapat számára a legfontosabb most a bennmaradás lesz, ezt kell kiharcolnunk bármi áron.

Újabb játékos érkezett Szolnokra

Kis Károly vezetőedző korábban említette, hogy további játékosok érkezése várható. A hétfő délutáni edzésen már be is kapcsolódott a közös munkába Balaskó Csaba. A Felcsúton nevelkedő 23 éves védő ezelőtt másfél évig a Kozármisleny játékosa volt, ahol alapembernek számított a tavaly ezüstérmes, idén ősszel harmadik helyen záró NB II-es együttesben. Az ő érkezésével sem nevezhető teljesnek a szolnoki keret, ugyanis támadót mindenképpen szeretne igazolni a keleti sereghajtó. A kiszemeltekkel folynak a tárgyalások, ám nevek csak akkor kerülnek nyilvánosságra, ha már megszületett a megegyezés – áll a klub honlapján.

Olvasói sztorik