NB II

„Biztosan sokan furcsállják…”

Mundi Roland a több játéklehetőség reményében ment a második helyezett Vasastól a sereghajtóhoz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Vasasnál december elején bejelentették, hogy bár szerették volna megtartani Mundi Rolandot, a 24 éves középpályás távozik az NB II Keleti-csoportjának második helyén telelő együttestől. „Megvan már, hogy hol folytatom majd, azonban ez még nem publikus, így a hivatalos bejelentésig nem is szeretnék erről beszélni” – nyilatkozta a Rangadó.hu érdeklődésére december 10-én. Mivel az angyalföldiek csoporttársa, a sereghajtó Szolnoki MÁV FC január harmadikán Grúz Tamás, Sipeki István és Pokorni Péter érkezésén kívül Mundi leigazolását is tényként közölte, ismét megkerestük a játékost.

Érdekesség, hogy Mundi a 2011–2012-es idényben egyszer már erősítette a szolnokiakat. Megkeresésünkre elmesélte, hogy a téli szünetben a pihenésen kívül két teremtornán is részt vett, illetve futással tartotta karban erőnlétét, és nagyon várja már a felkészülés január hetedikei kezdetét.

– Miért távozott a Vasastól?
– Mert nem igazán számítottak rám, csupán kiegészítő szerepet szántak nekem. Bár szerették volna, hogy maradjak, de számomra a játéklehetőség volt a fő szempont – mondta Mundi Roland. – Biztosan sokan furcsállják, hogy a második helyen álló csapattól az utolsó helyezetthez mentem, de tényleg az a legfontosabb, hogy minél többet tudjak játszani.

– Amikor igent mondott a szolnokiaknak, már tudta, hogy Kis Károly lesz az edző?
– Nem, akkor még nem tudtam, utána jött az ő kinevezése, tehát nem az ő személye, hanem a klub miatt döntöttem így. Ott töltöttem egy évet kölcsönben, jól éreztem magam, a csapatnak is jól ment, eredményes szezont produkáltunk, ott már ismernek engem, és számomra sem ismeretlen a közeg.

– Annak idején az NB I-be jutásért küzdött szolnokiként, most viszont a másodosztályban maradást kell kiharcolniuk…
– Mindenképpen más a két szituáció, csak annyiban hasonlít, hogy így is, úgy is meg kell nyernünk a meccseket, aztán meglátjuk, mindez mire lesz elég. Nehezebb a mostani helyzet, hiszen jobban rajtunk van a teher, mint amikor az élmezőnyben tartózkodtunk. Kis Károly személye garancia arra, hogy összeszedi a társaságot, és sikeres félév állhat előttünk. Ha egy kis szerencsénk is lesz, benn tudunk maradni. A célkitűzés a legjobb nyolc közé kerülés a tavaszi idény végére.

Olvasói sztorik