NB II

Egységben az erő

Major László szerint élet-halál harc vár tavasszal a Keleti-csoport csapataira.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A negyedik helyen zárta az őszt az NB II Nyugati-csoportjában az Orosháza FC. A csapat hét győzelmet, két döntetlent és hat vereséget számlál, így csupán hét ponttal van lemaradva listavezető Békéscsaba együttesétől. Major László vezetőedző sikeresnek ítéli csapata szereplését, és a Rangadó.hu érdeklődésére azt is elárulta, hogy kemény küzdelemre számít a tavaszi folytatásban.

– Mindenképpen sikeresnek ítélem meg az őszi szereplésünket – kezdte a szakember. – A helyezésünkkel teljes mértékben elégedett vagyok, a gyűjtött pontjainkkal nem annyira, szerezhettünk volna néhány egységgel többet is akár. Úgy gondolom, hogy mindenki láthatja, nagyon szoros a mezőny, ezért az elért helyezésünkkel maximálisan elégedett vagyok. Szerintem a lehetőségeinkhez mérten nagyon jól teljesítettünk. Valamilyen módon szeretnénk az első nyolcban végezni, én ezt már most aláírnám. Megpróbálunk mindent, jelen pillanatban jó helyen állunk, de szerintem nagyon nehéz tavasz vár az egész Keleti-csoportra.

– Mit vár a tavaszi folytatástól?
– Mindenki tudja, hogy élet-halál harc lesz ebben a fél szezonban. Kíváncsian várom a tavaszi folytatást, hiszen ilyen küzdelmes NB II-re az utóbbi időben nem volt példa. Arról nem is beszélve, hogy kiszórnak nyolc csapatot. Tulajdonképpen csak négyet, hiszen a tartalékcsapatokat ugye kizárhatjuk. Hangsúlyozom, nagyon kemény tavasz elé nézünk, mert akár még az utolsó helyezett Szolnoknak is van esélye a bennmaradásra.

– Mit szól azokhoz a vádakhoz, miszerint az Orosháza csapata durva stílusban futballozik?
– Több mérkőzésen is a mi játékosainkat hozták le hordágyon, mi nem okoztunk senkinek sérülést. Igazából nem is értem ezeket a vádakat, de nem foglalkozom ezekkel a dolgokkal. A mi együttesünk nem durva, az orosházi csapatnak az egységben van az ereje.

– Mivel tölti néhányhetes szabadidejét?
– Igazából én dolgozom is az edzősködés mellett. Most az év végére azért elfáradtam, ezért pihenéssel fogom tölteni a decembert. Január nyolcadikán fogunk kezdeni, addig szeretném magam kipihenni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik