NB II

Visszatér a másodosztályba Bernáth Péter

Az Orosháza csapatát erősíti Bernáth Péter, a Szeged és a Békéscsaba korábbi támadója.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A csatár az elmúlt szezonban előbb az NB II-es Szeged, majd a megyei első osztályú Kiskundorozsma színeiben lőtte a gólokat, onnan tér most ismét vissza a másodosztályba. A környék szinte minden számottevő csapatához hívták, mikor kiderült, hogy nem Dorozsmán folytatja. A legjobb ajánlat Orosházáról érkezett, ahol az élsportot össze tudja egyeztetni a szegedi munkahelyével. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, bízik benne, hogy új együttesében is kulcsszerepet szánnak neki.

– Igaz a hír, miszerint orosházi színekben tér vissza az NB II-be?
– Teljes mértékben igaz! Jó kapcsolatban vagyok Major László edzővel, még a KITE Szeged csapatában dolgoztunk együtt. Folyamatosan csábított, de csak idén nyáron sikerült összehoznunk az odaigazolásomat. Még egy hete sincs, hogy megegyeztünk. Már ott edzek, és egyéves szerződét kötöttem a klubbal – mesélte a Rangadó megkeresésére a harmincéves támadó, Bernáth Péter.

– A tavaszt a megyei első osztályban töltötte. Szinten tartásnak jó volt?
– Egy alakulóban lévő csapathoz kerültem, ahol osztályváltásban gondolkodtak. Ezt idénre terveztek, de külső körülmények miatt nem valósulhatott meg, ezért a távozás mellett döntöttem. Orosházán nem lesz egyszerű dolgunk a bajnoki rendszer átszervezése miatt. A csapat gerince megmaradt, és ha a távozókat tudjuk pótolni, újra jó évet zárhat a csapat.

– Néhány meghatározó játékos azért távozott, így önre Szeged után ismét kulcsszerep hárulhat.
– Bízom benne, hogy a mester is így látja, és ezért igazolt!

– Szegedi távozásába a munkahelyi elfoglaltság is közrejátszott. Ezt most sikerül összehangolni?
– Nekem ott is sikerült volna, de a klubvezetők más felfogásban gondolkoztak. De igen, sikerül, és még az átjárás is belefér.

Együtt marad a csapat

Három távozója van az orosházi csapatnak, közülük kettő kulcsember: Petneházi Márk (Nyíregyháza Spartacus) és Alekszandar Randelovics (Békéscsabai Előre). Bozoki Dániel csak csereként kapott lehetőséget az elmúlt idényben. Az együttes jelentős része tehát változatlan, ám a támadószekció meghatározó kettőse elment…
– Bernáth Péter robbanékony srác, volt már a játékosom, ismerem, lehetőségünk adódott a szerződtetésére, örülök, hogy minket választott – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Major László, az Orosháza vezetőedzője. – Bízom benne, hogy pótolni tudja a távozó Randelovicsot, akinek a helyettesítéséről gondoskodnom kellett. A gólkirályunk és az irányító középpályásunk eligazolt, tehát az előrejátékunk kulcspozíciói gazdátlanok maradtak. Mondhatom, hogy tavasszal összeállt a csapat, és ők ketten az előrefelé-játékunkat nagyon meghatározták. Tótkomlósról jött egy tehetséges, húszéves srác, Ondrejó Tamás. Meglátjuk, mennyi idő alatt tudja felvenni a ritmust, mert a megye egy és az NB II között azért van különbség… Szeretnék még két játékost igazolni, jelenleg is vannak nálunk szerb, egyiptomi és román próbázók. Közülük szeretnék kiválasztani kettőt, és jó lenne még ezen a héten befejezni ezt a jövés-menést. Remélem, eggyel többen leszünk, mint tavaly, amikor 18 játékos alkotta a keretet. Ez a szám most 19 lesz, ami két kapust és 17 mezőnyjátékost jelent.

Olvasói sztorik