Kiemelt hírek

Jól kihasználták a Honvéd késését

A rossz idénykezdet után egyre jobban magára talál a Szeged 2011.

Kapcsolódó cikkek

Három vereséggel kezdte a szezont az NB II Keleti-csoportjában az újonc Szeged 2011, amelynek az SZVSE-stadion felújítása miatt hosszú ideig saját pályája sem volt, rendre idegenbe kényszerült. A rossz rajtot jó folytatás követte, hiszen legutóbb a harmadik fordulóban vesztett a csongrádi együttes, azóta két döntetlent játszott és kétszer nyert, így már a tabella kilencedik helyén áll. A legutóbbi, hetedik fordulóban hazai környezetben, 2300 néző előtt győzték le a Honvéd-MFA együttesét.

A fővárosiak elleni 3-0-s sikerből Bernáth Péter két góllal vette ki a részét, így már négy találatnál jár. A szegediek harmincéves csatára a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a csapatnál továbbra is a bennmaradás az elsődleges cél, és hozzátette, egy picit irigyli korábbi csapatát, a Szegednél is jobban teljesítő Békéscsabát.

– Gyorsan eldöntötték a Honvéd kettő elleni meccset, hiszen már a szünetben három góllal vezettek…
– Késve érkeztek a vendégek, ezért az volt a taktika, hogy az elejét meg kell nyomni. Sikerült is hamar gólt rúgni, aztán növelni az előnyt. A második félidőben némileg visszább álltunk, biztonságosabb játékra törekedtünk.

– Már a kilencedik helyen állnak, pedig kifejezetten rosszul kezdték a szezont.
– Az elején nem volt pályánk, négy meccset kellett játszanunk idegenben. Elég sokat jelent egy csapat életében, ha van saját otthona, saját öltözője. Időközben összecsiszolódtunk, összeálltunk. Továbbra is az lenne az elsődleges, hogy bennmaradjunk. Hogy melyik pozícióban, az egyelőre kérdéses, szeretnénk a középmezőnyhöz tartozni.

– Korábban három évig Békéscsabán futballozott. Milyen volt ellenfélként visszatérni?
– Számítottunk rá, hogy a dél-alföldi rangadó jó hangulatú, parázs mérkőzést hoz, és a sok sárga és piros lap ezt tükrözi. A gólnélküli döntetlen ellenére igen jó taktikai csatát vívtunk a békéscsabaiakkal.

– Hogy látja, jól döntött, amikor az idei év elején a Szegedet választotta?
– Hát… A Békéscsaba szereplését elnézve nem mondom, hogy nem irigylem őket! A többéves munka most kezdett beérni, mi viszont még csak most kezdtük a munkát, és nagyon bízunk benne, hogy hamarosan hasonló jó eredményeket érünk el, mint a csapaiak.

NB II, Keleti-csoport, 7. forduló

Szeged 2011 – Budapest Honvéd-MFA 3-0 (3-0)

Szeged, 2300 néző. Játékvezető: Becséri

Szeged: Trepák – Laczkó J., Tóth I., Magyar Gy., Radnai, Kulacsik (Puskás, 69.), Batik B., Gellér (Bryan, 79.), Gahwagi, Folmer (Bubori, 72.), Bernáth. Edző: Kolozsvári János, Takács László

Honvéd-MFA: Vereckei – Sundos, Gengeliczki, Baráth, Fejes, Lengyel (Nagy M., 69.), Nagy A., Vécsei (Czár, a szünetben), Futó, Vólent, Kemény. Vezetőedző: Vincenzo Mazzeo

Gólszerző: Bernáth (10., 30.), Folmer (41.)

Olvasói sztorik