Kiemelt hírek

„Többet kaptam, mint vártam!”

Az új edző várakozásait is felülmúlta az idénynyitón az Orosháza FC.

Kapcsolódó cikkek

Az előző szezon végén a Honvéd-MFA elleni osztályozón összesítésben alulmaradt, tehát kiesett az NB II-ből az Orosháza FC, amelyet a szövetség illetékesei később mégis felkértek a másodosztályú részvételre. A jelek szerint a klub vezetői idén biztosra akarnak menni a bennmaradást illetőn, hiszen edzőnek Major Lászlót szerződtették.

A 42 éves battonyai születésű szakember Szegeden él. Játékosként 125 NB I-es mérkőzésen szerepelt a Békéscsaba, Honvéd, a Tiszakécske és a Szeged színeiben. Levezetésként négy évet egy Linz melletti osztrák kiscsapatban futballozott. Közben elvégezte a kétéves középfokú edzői iskolát a TF-en, majd A-licences képesítést szerzett. Edzőként a Sándorfalva megyei első osztályú együttesét irányította, majd az elmúlt szezonban a KITE-Szeged NB III-as csapatával a második helyet szerezte meg az Alföld-csoportban, a csongrádi megyeszékhelyen a másodosztályba való feljutást követően mégsem tartottak igényt rá.

Új csapata, a Orosháza FC a Keleti-csoport első fordulójában, hazai pályán 3-0-ra nyert az újonc Egri FC ellen. Major László a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, együttese még az ő várakozásait is felülmúlta.

– Jó dolog egy újonc ellen kezdeni a szezont, mert az vélhetően nem egy erős csapat, vagy rossz, mert ismeretlen az ellenfél?
– Az Eger szerintem jobban fog szerepelni annál, ahogyan most játszott – vélekedett a Rangadónak nyilatkozó Major László. – Teljesen ismeretlen volt az ellenfél számomra, személyesen csak néhány embert ismertem. Azt hiszem, még a saját edzőjük sem tudta, mire képesek igazán.

– Ön tudta-e, hogy mire képesek a játékosai, és ahhoz képest mit kapott?
– Többet kaptam, mint amit vártam, megmondom őszintén! Elégedett vagyok a csapattal, én csak egy kiskülönbségű győzelemben bíztam, de ez nagyon komoly eredmény.

– Az Orosháza kiesett a másodosztályból, végül mégis bennmaradhatott. Mi lehet a reális célkitűzés?
– Kiesett, ráadásul három meghatározó játékos távozott, két belsővédő és egy középpályás, így egyértelmű célunk a bennmaradás. Problémák vannak egy-két helyen, de én csak a saját csapatommal foglalkozom. Hoztam két játékost Szegedről, egyet Makóról, s szeretném, ha mindenki ellen eséllyel léphetnénk pályára.

– A szegedi kényszerű távozás még foglalkoztatja?
– Természetesen figyelemmel kísérem a szereplésüket, és nagyon szurkolok a csapatnak, hiszen szegedi vagyok. Ilyen az élet, az egyik ajtó becsukódik az ember előtt, a másik viszont kinyílik. Nekem most az a legfontosabb feladatom, hogy az Orosházával a lehető legjobb eredményt érjem el!

NB II, Keleti-csoport, 1. forduló
Orosháza FC – Egri FC 3-0 (0-0)
Mátrai Sándor Stadion, 500 néző. Játékvezető: Lovas
Orosháza: Bordás – Szabó A., Futaki, Szabó N., Szűcs – Végh (Buza 67.), Petneházi (Juhász 79.), Kerepeczki, Ács – Szabó T., Randelovics (Tóth 83.). Vezetőedző: Major László
Eger: Sztankó – Balog, Benke, Bíró, Sallai – Fürjes, Katona (Debreceni 78.), Romhányi, Bojtor (Kálmán 72.), Farkas – Horváth. Vezetőedző: Simon Antal
Gólszerzők: Kerepeczki (58.), Futaki (75.), Buza (82.)
Olvasói sztorik