NB II

Major László nem kell

Néhány napja eldőlt, hogy hat év után ismét lesz szegedi labdarúgócsapat a másodosztályban.

Azt is biztosra lehet venni, hogy az NB III-ban nagyszerűen szereplő, ragyogó tavaszt produkálva ezüstérmes KITE-Szeged edzőjével, Major Lászlóval nem számol az új gárda vezetősége – írja a Délmagyarország.
A Szeged 2011 labdarúgócsapatának lassan már el kellene kezdenie a felkészülést, de eddig még csak azt lehet tudni, hogy dr. Bozóky Imre lett a klub elnöke. Azt viszont nem, hogy kik alkotják a keretet, és ki irányítja a szakmai munkát. Megy a találgatás, repkednek a nevek, a zuhanyhíradóból már vagy fél tucat szakvezetőről lehetett hallani, köztük a KITE-Szegeddel nagyot alkotó Major Lászlóról.
– Pedig nem én leszek a Szeged 2011 trénere – közölte a 42 éves szakember. – Jelzésértékű, hogy velem még senki nem beszélt… Azt nem mondom, hogy beleéltem magam abba, hogy én irányíthatom a csapatot az NB II-ben, de hazudnék, ha azt állítanám, titokban nem reménykedtem benne.
A szakember elmondta, nem érzi hiábavalónak az elmúlt egy évet, edzői pályafutása eddigi legszebb élményeként élte meg.
– Nem túlzás, tavaly ilyenkor a semmiből kellett csapatot csinálni – magyarázta Major. – A bajnoki rajt előtt pár nappal alakult ki a KITE-Szeged végleges kerete, az NB III-ban a bennmaradás volt a cél. Végül befutottunk a második helyre, tavasszal messze mi szereztük a legtöbb pontot. Büszke vagyok az eredményünkre, ezt már senki sem veheti el a játékosoktól és tőlem.

A tréner nem is tagadja, keserűen éli meg, hogy a vezetés nem vele képzeli el az új csapat, a Szeged 2011 jelenét.
– Pedig mindezt megjósoltam… – sóhajtott egy nagyot Major László. – Az év elején azt mondtam a játékosaimnak, ha nem produkálunk eredményt, az nagy gond, ha meg igen, akkor meg attól kell félni, hogy olyan emberek jelennek majd meg, akik mással képzelik el a folytatást. Sajnos igazam lett… Csalódtam, úgy érzem, sokat tettem azért, hogy hat év után ismét legyen Szegednek NB II-es csapata. Meg vagyok győződve róla, az ezüstérmes gárdánk hét-nyolc játékossal kiegészítve erős középcsapat lehetett volna a másodosztályban.
Adódik a kérdés, mi lesz most Major Lászlóval? Abbahagyja az edzősködést, vagy csinálja tovább?
– Természetesen folytatom! A civil munkám mellett, ahogy eddig, ezután is szívesen dolgoznék a sportágban, hiszen annál sokkal jobban szeretem a futballt, az edzői pályát, hogy egy számomra kellemetlen döntés elvegye a kedvemet. Az élet nem áll meg – zárta mondandóját a szakember.
Sorozatos sikerekMajor László játékosként 124 mérkőzésen szerepelt az NB I-ben. A Békéscsaba színeiben mutatkozott be az élvonalban, később a Honvéd, a Tiszakécske és a Szeged LC csapatában is futballozott a legjobbak között. Edzői pályafutása öt évvel ezelőtt kezdődött. A Mórahalom együttesét a megye kettőből azonnal felvitte a megyei első osztályba. A Sándorfalva volt a következő állomás: három évad alatt két bronz- és egy aranyérmet szerzett. Az elmúlt idényben a KITE-Szegeddel második lett az NB III Alföld-csoportjában. Elvégezte a Testnevelési Egyetem edzői szakát, négy éve szerezte meg az A-licencet.
Szegedi edzőjelöltekA Csongrád megyei napilap összeállította a Szeged 2011 vezetőedzői posztjára esélyes szakemberek névsorát, amelyben Major Lászlón kívül szerepelt Kolozsvári János, Jenei Imre, Keller József, Zoran Kuntics, Bozsik Péter, Urbán Flórián, és Pintér Attila is.

Olvasói sztorik