NB II

A ritka név előnye

Csakúgy, mint csapata, Végh Ariel is remek formában futballozott az elmúlt fordulókban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Diósgyőr elleni kupakiesés óta megtáltosodott az Orosháza csapata. Az NB II Keleti-csoportjában szereplő együttes az említett 7-0-s vereségtől kezdve nem talált legyőzőre, és zsinórban három meccset nyert a bajnokságban. Legyőzték három góllal a Ferencváros második csapatát, három ponttal tértek haza a listavezető Mezőkövesd otthonából, múlt hétvégén pedig a Szolnokot verték Major László tanítványai.

Végh Ariel szerint az egységben rejlik a csapat ereje. A bajnokságban három találatnál tartó orosházi középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, jó formában érzi magát, és nagyon sajnálja, hogy ki kell hagynia a Nyíregyháza elleni, hétvégi rangadót.

– Nagyon egységes csapatunk van. Küzdünk egymásért, a csapatért, imádunk edzésekre járni, ott is beleadunk mindent, és ennek köszönhetően a sikerek sem maradnak el – mondta a legutóbbi, Szolnok elleni mérkőzésen is gólt szerző Végh Ariel.

– Pedig a Cegléd elleni négygólos, illetve a Diósgyőrtől elszenvedett hétgólos vereség után sokan már hullámvölgyet emlegettek…
– Hamar sikerült túltennünk magunkat ezen a két találkozón. Összeült a csapat, a játékosok és az edzők egyaránt, és megbeszéltük, hogy ez így nem mehet tovább. Javítanunk kellett a teljesítményünkön, hiszen tudtuk, ennél sokkal többre vagyunk képesek. Szerencsére sikerült is gyorsan javítani a botlásunkat, és zsinórban három győzelmet arattunk azóta.

– Nyíregyházán akár jöhet a negyedik is. Egy jó formában lévő Végh Ariel nélkül. Milyen érzések kavarognak önben amiatt, hogy ki kell hagynia ezt a találkozót.
– Nagyon sajnálom, hogy a sárga lapjaim miatt ki kell hagynom egy villanyfényes nyíregyházi meccset. Valóban, úgy érzem, nem megy rosszul mostanában a játék. De sajnos az eltiltás ellen nem tudok mit tenni, összegyűlt az öt sárga lap. Így én már a következő hétvégi, békési rangadóra készülök, nagyon izgalmas, jó derbit várok a Békéscsaba ellen.

– Három gólnál jár a bajnokságban. Ez már most több mint a tavalyi termése…
– Igen, több gólt szereztem már most, mint az előző idényben. Mint mondtam, úgy érzem, jó formában vagyok, igyekszem is megtartani vagy tovább fokozni ezt az állapotot. Több jó meccsem is volt, a Fradi, vagy éppen a Vác ellen is jól ment a játék. Mostanában leginkább a középpályán számít rám a vezetőedzőnk, jól érzem magam a pályán.

– Mondhatjuk, hogy ez a poszt fekszik önnek a legjobban?
– Nekem leginkább az számít, hogy pályán legyek. Ha megkapom a bizalmat, igyekszem meghálálni azt, akármelyik posztra is kerüljek. Legtöbbször középen, illetve a bal szélen játszom, de ez mindig attól függ, hogy Major László vezetőedzőnk éppen milyen feladatot bíz rám.

– Ön most huszonöt éves. Eddig nem sokat hallhattuk a nevét. Talán a mostani remek szereplés után robban majd be – akár az élvonalbeli – futball-körforgásba?
– Futballistaként nem számítok már fiatalnak, reálisan próbálok a jövőbe tekinteni. Úgy érzem, az élvonalbeli szereplés még távol van, de edzek keményen, hogy minél jobb legyek. A célom az, hogy a jelenlegi csapatommal kivívjuk a jövő évi NB II-es szereplés jogát. Jelenleg a másodosztályban gondolkozom, szeretnék kiegyensúlyozott, magabiztos teljesítményt nyújtani, amire építhetek a későbbiekben, ha lesz rá lehetőségem.

– És a múlt? Hol nevelkedett, illetve hogyan került az Orosháza csapatához?
– Szegeden születtem, tizenhat éves koromig ott is játszottam. Utána elkerültem a csapattól, több NB III-as együttesben is megfordultam az elmúlt években. A Tisza Volántól igazoltam Orosházára, együtt érkeztem Szegedről a vezetőedzőnkkel, Major Lászlóval.

– Az Ariel egy ritka keresztnév. Nehéz volt esetleg emiatt fiatalkorában az utánpótláscsapatokba való beilleszkedés, nem érték szekálások?
– Megesett, hogy fiatalon megtaláltak páran emiatt, de szerencsére komolyabb esetre nem is igen emlékszem – mesélte mosolyogva a középpályás. – Hozzá kellett szoknom a kisebb szekálásokhoz, a mosóporreklám, illetve a rajzfilmfőhősök miatt, de ezt sikerült jól kezelni. Nagyon szeretem a nevemet, pont azért, mert nagyon ritka idehaza az Ariel keresztnév. Ráadásul a karrieremben még hasznomra is vált, hiszen nem találkoztam még ilyen keresztnevű ellenféllel a bajnokságokban. Így pedig könnyű dolgom van a pályán, hiszen ha a keresztnevemet kiáltják, akkor biztos, hogy nekem jön a labda.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik