NB II

Zártkapus lehet az Orosháza–Békéscsaba

Egyelőre úgy tűnik, nézők nélkül rendezik a Békés megyei rangadót.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az október 27-én esedékes NB II-es meccs kiemelt biztonsági kockázatú minősítést kapott a rendőrségtől, a hírek szerint a békéscsabai szurkolótábor miatt. Ugyan a Magyar Labdarúgó Szövetségnél a beol.hu érdeklődésére a sportról szóló törvényt idézve elmondták, a hatóságnak erre lehetősége van, de a rendelkezésükre álló információk szerint normál biztonsági kockázatú lesz a találkozó, tehát nem tudnak arról, hogy kiemelt lenne.

A sportlétesítményeket a hatóságok és különböző szervek együtt ellenőrzik. Utána döntenek, hogy a stadionban megfelelőek-e az infrastrukturális feltételek, a személy- és vagyonvédelmi eszközök, és megrendezhető-e az adott meccs. Az NB II-es mérkőzések alaphangon nem tartoznak ide, tehát nem kell a minősítést meghatározni. Csak akkor, ha problémák vetődtek fel az elmúlt egy évben, a várható nézőszám indokolná a lépést, vagy olyan információk állnak rendelkezésre, amelyek komoly kockázatokat rejtenek magukban, veszélyeztetik tehát a személy- és vagyonbiztonságot.

Tavaly az Orosháza drukkerei az ülőszektorban, a Békéscsaba szurkolói a túloldalon kaptak helyet. Restály György ügyvezető-igazgató elmondta, hogy azóta a megyeszékhelyiek kiemelt minősítést kaptak, így viszont az orosházi pálya nem alkalmas a meccs nézők előtti megrendezésére.

A múlt héten az NB I-es Diósgyőr elleni Magyar Kupa-találkozót sem tekinthették meg a drukkerek, amely miatt jegybevételtől estek el az orosháziak. Restály György szerint ez nem volt számottevő, de a Békéscsaba elleni meccs esetében már az lehet, mintegy 600 ezer forint.

Az orosházi klubvezetés szerdán egyeztetett a rendőrséggel, hogy miként lehetne mégis nézők előtt megrendezni a meccset. Restály György elmondta: több beruházást kell elvégezni a stadionban, például meg kell erősíteni a kerítést. Készít egy költségelemzést, hogy mennyiből lehet mindezt megoldani. Utána egyeztet Dancsó József polgármesterrel, ugyanis a pálya az önkormányzat tulajdona, forrás mellett engedély is kell a munkához. A rendőrség egyébként nem támasztott megoldhatatlan feltételeket.

– Nyolcvan százalék, hogy sikerül megoldani a feladatot, és nézők előtt rendezik meg a meccset – tette hozzá Restály György.

Gera Imre, a békéscsabai klubot működtető cég igazgatósági tagja elmondta, a pályacsere lehetősége is szóba került, de akkor az Előrének tavasszal sokat kellene idegenbe menni, ami a feljutás kérdése miatt nem szerencsés.

Olvasói sztorik