NB II

Zártkapus lesz a Vasas-meccs

Nem lehet nézők előtt megrendezni a DVSC-DEAC szombati bajnoki mérkőzését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton 13.30-kor rendezik meg a DVSC-DEAC – Vasas SC NB II-es mérkőzést az Egyetemi Sporttelepen (DEAC-pálya). A rendőrség eljutatott egy közleményt a hajdúsági klubhoz, amelyben kijelentik, hogy a találkozót biztonsági okokból nem lehet nézők előtt megrendezni. Az Oláh Gábor utcai centerpálya az utóbbi időszakban nagy terhelésnek volt kitéve, ezért ott nem játszhatják le a mérkőzést, amely tehát a DEAC-pályán lesz, és zártkapus.

Képíró János, a DVSC biztonsági igazgatója a civishir.hu oldalon elmondta, a Vasas szurkolói az elmúlt egy évben valahol rossz fát tettek a tűzre, ezért veszélyesnek minősülnek az Országos Rendőr-főkapitányságnál (ORFK), ergo csak minősített pályán lehet az angyalföldiekkel nézők előtt játszani. A DEAC-pályának van engedélye az NB II-re, de nem annak minden meccsére. Ha az ORFK úgy dönt, hogy nem a normál, hanem a kiemelt kategóriába sorol egy összecsapást, akkor azt az egyetemi sporttelepen szigorúan zárt kapuk között lehet rendezni. Képíró János nem tudta megmondani, hogy a nem túl népes Vasas-tábor az elmúlt egy évben mit követett el, a sporttörvény alapján a DVSC-nek el kellett fogadnia a rendőrség döntését.

A Vasasnál ki kellett hagynia az edzést a Lucas, Kárpáti Vitéz, Romeo triónak, és a hétvégi játékuk is erősen kérdéses. Rajtuk kívül Nikolov Balázs is külön gyakorolt izomfáradtság miatt. Görgényi Dávid az Orosháza ellen begyűjtötte ötödik sárga lapját, így ő sem lesz ott a debreceni bajnokin.

Olvasói sztorik