NB II

Mégsem lesz zártkapus a rangadó

Nézők előtt rendezik az Orosháza és a Békéscsaba szombati mérkőzését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hatóság rábólintott, így nézők előtt csaphat össze szombaton 14 óra 30 perctől az Orosháza FC és a Békéscsabai Előre 1912 SE az NB II Keleti-csoportjának 11. fordulójában – írja a beol.hu.

A Békés megyei rangadó kiemelt biztonsági kockázatú minősítést kapott – a döntésről egyébként a Magyar Labdarúgó-szövetség nem is tudott –, így viszont a Mátrai Sándor Stadion nem volt alkalmas az összecsapás lebonyolítására. Egy bizottság ezért úgy határozott, hogy zárt kapuk mögött kell megrendezni a vélhetően több száz békéscsabai szurkolót is megmozgató találkozót, mely miatt az Orosháza FC több százezer forintos bevételtől esett volna el.

Ha azonban a rendező egyesület a rendőrség kéréseinek eleget tesz, akkor nézők is lehetnek a lelátókon. Restály György ügyvezető igazgató elmondta, hogy amit a hatóság kért, erre a hétre el is készült, igaz, még csütörtök késő este is dolgoznak a munkások, az utolsó simításokat végzik. A Mátrai Sándor Stadionban kisebb-nagyobb beruházásokat kellett végrehajtani, például egyes szakaszokon kerítést emeltek, illetve megerősítették azokat. Az Orosházi Rendőrkapitányság munkatársai szerdán és csütörtökön is végigjárták a pályát, hogy minden rendben van-e.

– A hatóság rábólintott, tehát nyitott kapuk előtt találkozik a két csapat a Mátrai Sándor Stadionban, a pálya alkalmas a szurkolók fogadására – ismertette az ismételt rendőrségi pályabejárás eredményét Restály György ügyvezető igazgató, tehát a nézők készülhetnek szombaton a tabella második helyén álló Orosháza és az ötödik Békéscsaba összecsapására. A két gárda között egyébként mindössze egyetlen pont a különbség, tehát bőségesen tartogat izgalmakat a találkozó.

Olvasói sztorik