NB II

A bajnokesélyesek ellen jobban megy

Urbin Péter szerint a játszó csapatok ellen könnyebb jó eredményt elérni.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Keleti-csoport, 9. forduló
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Nyíregyháza Spartacus 2-0 (1-0)
Balmazújváros, 1000 néző. Játékvezető: Becséri
Balmazújváros: Mester – Bokros, Kiss L., Forgács, Németh Á. – Nagy R., Kónya (Ludánszki I., 75,), Szőllősi F., Sárközi (Sándor I., 79.) – Belényesi (Kállai G., 65.), Urbin. Edző: Híres Gábor
Nyíregyháza: Balogh J. – Ur, Ambrusz, Farkas A. (Dajka L., a szünetben), Mészáros M. – Kovács Á. (Davidov, 78.), Szilágyi K., Pákolicz, Petneházi – Simon A., Germán (Montvai, a szünetben). Edző: Brekk János
Gólszerzők: Sárközi (35.), Urbin (82.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő vasárnap 2-0-ra nyert hazai pályán a Nyíregyháza Spartacus ellen az NB II Keleti-csoportjának kilencedik fordulójában. A balmazújvárosiak korábban az akkor még veretlen Mezőkövesd együttesét is legyőzték. Híres Gábor vezetőedző legénységének tehát nagyon megy a tabella első felében tanyázó csapatokkal szemben. A nyíregyháziak ellen gólt is szerző Urbin Péter a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, az alsó régióba tartozó együttesek ellen is javulniuk kell, bár egy védekezésre alapozó, betömörülő csapat ellen mindig nehezebb futballozni.
– Milyen volt a Nyíregyháza elleni bajnoki?
– Két, nagyjából egyforma képességű csapat találkozója volt. Inkább a küzdelem dominált, túl sok gólhelyzet egyik oldalon sem adódott. Összességében véve megérdemeltük a győzelmet, mert fölé tudtunk nőni a Nyíregyházának – mesélte a Rangadó megkeresésére Urbin Péter, aki 2005-ben a mostani ellenfél színeiben is szerepelt.

– Korábban elvették a Mezőkövesd veretlenségét is. Elkapta a fonalat a csapat?
– Egyértelműen jó úton járunk, mutatja az erőnket, hogy bajnokesélyes csapatok ellen is képesek vagyunk nyerni, mégpedig nem is csak egy hajszállal. Ami viszont a gyengénk, hogy a tabellán mögöttünk álló csapatok ellen már nem vagyunk ilyen jók. Bár hozzá kell tennem, hogy játszó csapatok ellen mindig könnyebb futballozni, de ezen mindképp javítanunk kell.

– Az edzőváltás is közrejátszott abban, hogy ilyen szép eredményeket érnek el?
– Szakmai dolgokkal én soha nem szeretek foglalkozni. Nekünk abban a helyzetben kell mindig jól teljesítenünk, amit a vezetők meghatároznak. Valamiféle új impulzus kellett a csapatnak, így talán mondatom, hogy jót tett nekünk Híres Gábor érkezése.

– Szombaton a Békéscsaba otthonában játszanak. Szintén egy tabellán előrébb álló csapat következik…
– Az idegenbeli mérlegünk eddig nem túl fényes, ezen is javítanunk kell. Egész héten készülünk rájuk, ez a meccs is háromesélyesnek tűnik, hiszen a bajnokságban bárki bárkit megverhet. Természetesen nagyon szeretnénk győzni.

Ennyit engedtek az ellenfélnek…

Híres Gábor, a Balmazújváros vezetőedzője a meccs után elmondta, sok mindent elterveztek, és ebből sok mindent vissza is adtak a játékosok. Kellett egy kis szerencse is, egy kihagyás az ellenféltől az első gólhoz, de tudatosan akarták, hogy hibázzon az ellenfél, s ebből gólt rúgjon a hazai csapat.

– Virágh Aladárt egy vírus támadta meg, így nem tudta vállalni a játékot. De húszan vagyunk, húsz jó játékos. Sárközi Szabolcs kényszerből állt be, és lám, döntő gólt szerzett, s végig jól futballozott. De csak jót tudok mondani a kezdők mellett a csereként beszállókról is – értékelt Híres Gábor a klub honlapján. – Nagyon jó játékosokból álló együttes volt az ellenfelünk, amely nem véletlen áll a tabella első részében. Azonban ma mi fegyelmezett, taktikus játékkal, nagy akarattal teljesen megérdemelten nyertünk ellenük. A mutatott futball és a helyzetek alapján is. Az pedig, hogy nem volt gólszerzési lehetőségük, rajtunk is múlt. Hiszen, az ismert futball-közhelyt idézve minden csapat annyit játszik, amennyit az ellenfél enged neki.

Olvasói sztorik