NB II

Minden meccs rangadó!

Híres Gábor csapata a kupabotlás után legyőzte a bajnoki listavezetőt, ezzel elindult a helyes úton.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Keleti-csoport, 7. forduló
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Mezőkövesd Zsóry SE 2-1 (2-0)
Balmazújváros, 1000 néző. Játékvezetők: Oláh G.
Balmazújváros: Mester T. – Bokros, Kiss L., Forgács A., Németh Á. (Sárközi, 69.) – Nagy R., Kónya, Szöllősi F., Virágh – Belényesi (Ludánszki I., 79.), Urbin (Csobán, 86.). Edző: Híres Gábor
Mezőkövesd: Szántai – Hegedűs Cs. (Bagi, 70.), Lakatos B., Elek N., Éles Sz. – Sigér (Szabó V., 88.), Dobos, Bognár I., Bogdány – Hamar, Lipusz (Jeremiás, 10.). Edző: Véber György
Gólszerzők: Szöllősi F. (11.), Forgács A. (22.), illetve Sigér (65.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Arany László távozása után egy sikerrel és négy vereséggel rendelkezett az NB II Keleti-csoportjában a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapata, amelyet a szakmai igazgató, Pajkos János állított újra győzelmi pályára, hiszen az ő vezetésével nyert a csapat 2-0-s hátrányból 3-2-re a Ferencváros II otthonában. A fővárosi bravúr után kinevezték az új vezetőedzőt Híres Gábor személyében, aki rögtön egy meglehetősen húzós héttel kezdett: szerdán a harmadosztályban jól teljesítő Tiszaújváros ellen a Magyar Kupában, majd vasárnap a veretlen listavezető Mezőkövesd ellen a bajnokságban…

Nos, a kupakaland vereséggel (2-3), a bajnoki rangadó viszont győzelemmel (2-1) zárult. A balmazújvárosiak felkapaszkodtak a kilencedik helyre a tabellán, de a nyolcadik fordulóban ismét jön egy létfontosságú meccs, ezúttal a Szolnok otthonában. A Rangadó.hu szakértője, Híres Gábor kifejtette, mivel ő alapvetően optimista és bizakodó, úgy fogja fel a tiszaújvárosi vereséget, hogy szerencséje volt, mivel testközelből tapasztalhatta, mit kell még finomítani csapata játékán.

– Mi volt az első dolog, amibe belekezdett a kinevezése után?
– Nagyon sokat jártam ide, hiszen a Vácnak ők adták az ellenfeleket, tehát ismertem őket, tudtam, mire képesek – mesélte Híres Gábor. – Átbeszéltük a problémákat, azt láttam, hogy egyénileg nagyon ügyesek, jó játékosok, de csapatban nem működtek együtt, nem volt meg az összhang, csapatjáték. Elsőnként ezt próbáltam helyre tenni, hogy együtt küzdjenek, hajtsanak, hiszen ahogy mondani szokták, sok jó játékos még nem biztos, hogy egy jó csapatot alkot. Szerencsém is volt, hogy szerdán játszottunk egy kupamérkőzést, amelyen testközelből jól tapasztalhattam, mit kell még finomítani. Próbálkoztak, nem voltak ügyetlenek, vezettünk is, de végül sajnos kikaptunk. Átbeszéltük a történteket és gyakoroltunk dolgokat a Mezőkövesd elleni meccset megelőzően.

– Bemutatkozó bajnoki meccsén játszhattak volna mondjuk a nyeretlen sereghajtó Szolnokkal, ehelyett a veretlen listavezető volt az ellenfél…
– Egyszer minden csapattal játszani kell. Az elsővel is és az utolsóval is. A bemelegítésnél mondtam is a játékosaimnak, hogy irigylem őket, mert rangadót játszani nagyon jó dolog egy futballista életében. Hiszen ott lehet és kell megmutatni, hogy a jó játékosnál is jobb vagyok, hogy a jó csapatnál is jobbak vagyunk. Aki szeret futballozni, az értékeli és szereti ezt. Egyébként nekünk minden meccs rangadó, minden meccset meg kell nyernünk, minden pontot meg kell szereznünk, amit csak lehet. Nagyon fegyelmezetten, lelkesen álltak a feladathoz, és meg is lett az eredménye. A Mezőkövesd nagyon jó csapat, hiszen hat meccset nem lehet véletlenül megnyerni egymás után. Kimentünk, nem ijedtünk meg, és azt játszottuk, amit megbeszéltünk.

– A tiszaújvárosi kudarc akár még mélyebbre is taszíthatta volna az együttest a válságban…
– Szerencse kérdése is, hogy nem így történt, de én alapvetően optimista és bizakodó vagyok. Kikaptunk, de nem is engedtem, hogy ezzel foglalkozzunk. Azt hangsúlyoztam, hogy ami erényünk, azt erősíteni, ami hibánk, azt pedig javítani kell. Aki ezt meg tudja csinálni, annak van helye az NB II-ben. Bognár György mondta a közelmúltban, hogy bizonyos szint felett ez a férfiak sportja. Ami itt az egycsoportos rendszerben lesz, az egy színvonal. Aki tud és akar focizni, illetve van esze hozzá, annak kell itt szerepelnie.

– Az előttünk álló hét egy nyugodtabb időszak lesz. Milyen munkát tervez a hétvégi meccsig?
– Gyakoroljuk tovább, amit játszani szeretnénk, hogy meg tudjuk verni a Szolnokot. Előbb még beszélgetünk egy kicsit a vasárnapi mérkőzésről, értékeljük a jó és a rossz dolgokat is, majd minden energiánkkal a szolnoki meccsre készülünk és koncentrálunk, mert megint egy rangadó jön.

– Még korai a kérdés, de a téli szünetben milyen feladatok várnak önre, illetve a csapatra a tavaszi jó folytatás érdekében?
– A vezetők mindent megadnak a jó szereplés érdekében. A körülmények minden szempontból abszolút adottak. Igazolások is lehetnek, ha szükség lesz rájuk, ez majd ki fog derülni. Lehet, hogy nem is lesz rá szükség, mert úgy fognak játszani és fejlődni a játékosok, de ilyen messze még tényleg nem tervezek.

Olvasói sztorik