NB II

Megráncigálnák az oroszlán bajszát

Belényesi Miklós a kupabúcsú ellenére úgy gondolja, lehet esélyük a Mezőkövesd ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem sikerült jól a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő új vezetőedzője, Híres Gábor bemutatkozása, hiszen együttese 3-2-re kikapott kedden a Tiszaújváros elleni Magyar Kupa-találkozón. Azonban nincs sok idő a búslakodásra, hiszen vasárnap már az NB II Keleti-csoportjának éllovasát, a Mezőkövesdet fogadják a hajdúságiak. Belényesi Miklós, a csapat egyik alapembere a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, bizakodó, hiszen a támadófocit játszó csapatok ellen mindig jobban megy nekik.

– Mennyire érte kellemetlenül a csapatot ez vereség a Magyar Kupában?
– Az önbizalmunkat nem nagyon vette el, annak ellenére, hogy sajnáljuk a vereséget. Jól kezdtünk, gólt is szereztünk, már az elején eldönthettük volna a találkozót, de aztán az ellenfélnek is sikerült betalálnia, ami meghozta a kedvüket. Igazi kupameccs volt, ez most így alakult – mondta a Rangadó megkeresésére Belényesi Miklós.

– A Fradi-pályán viszont 0-2-ről sikerült fordítaniuk. A vereségek után ez meghozta az önbizalmukat?
– Az Albert-stadion varázsa minden labdarúgó számára lenyűgöző, ott játszani nagyszerű érzés. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki már az első félórában is, de az korábban is jellemző volt a csapatra, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. A szünetben aztán Pajkos János arra buzdított minket, hogy ne adjuk fel. Szerencsére sikerült fordítanunk, nagy fegyvertény ez, amitől megjött az önbizalmunk. Kicsit visszahozta az élet, amit korábban elvett, hiszen a vesztes meccseink zömén győzelmi esélyünk volt.

– Vasárnap az eddig hibátlan Mezőkövesdet fogadják. Azt mondják, egyszer minden sorozat megszakad…
– Így van, a bajnoki címre leginkább esélyes együttes látogat hozzánk, hiszen én őket tartom azért az aranyérem várományosának. Azonban mi szeretnénk megráncigálni az oroszlán bajszát, és a győzelemért lépünk pályára vasárnap. Nekünk amúgy is jobban fekszenek a játszó csapatot, Véber György együttese pedig mindenképpen a támadásra helyezi a hangsúlyt.

– A Rangadó.hu állandó szakértője, Híres Gábor nemrég vette át a csapat kispadját. Milyenek az első benyomásai az új edzőről?
– Emberileg és szakmailag is a legjobbakat tudom csak mondani róla. Ismeri a sportág csínyját-bínyját, és mindenkihez van egy jó szava. Úgy gondolom, hogy hosszú távon nagyon eredményesek lehetünk vele.

Olvasói sztorik