NB II

Az elnök nem vár tovább edzőügyben

A ZTE FC tulajdonosa, Nagy Ferenc jelezte: talán már ezen a héten bejelenthetik az új edzőt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két hét múlva már kezdődik a zalaiak felkészülése az NB II-re, de nagy kérdés, hogy kikkel? Prukner László távozása után még mindig nincs edzője a csapatnak, és erősítésekről sem hallani.

– Az elmúlt hetekben zajlottak befektetői tárgyalásaink, van olyan cég, amellyel a megállapodás küszöbére értünk – adott helyzetjelentést Nagy Ferenc elnök a Zalai Hírlap hasábjain. – Részükről felvetődött a kérés, hogy az edző személyét illetően nekik is legyen beleszólásuk. Ám miután szerződéskötés a mai napig nem valósult meg, így a klub nem várhat tovább edzőügyben. Szándékom szerint még a héten, de legkésőbb keddig megnevezzük a csapat új szakvezetőjét. Két, a szakmában ismert jelöltünk van a posztra.

Nagy Ferenc azt is elmondta, hogy folyamatban vannak tárgyalásaik a kiszemelt játékosokkal, köztük négy élvonalbeli játékosról is szó van, és hamarosan az első megállapodásokra is sor kerülhet, de ebben az új szakvezetőnek a véleménye is döntő lehet.

– Az NB I eléréséhez 315 millió forintra terveztük az első csapat költségvetését, ám forrásoldalról ez még nem teljesen lefedett. Azt is látnunk kell, milyen mértékű lesz az önkormányzati támogatás.

A korábbi zalaegerszegi légiós, Artjoms Rudnevs eladásából a ZTE is részesül. A klubelnök elmondta, a második felszólítást is elküldték a lengyelek Lech Poznan csapatának, de még mindig nem közölték, milyen ütemezéssel küldik a zalaiaknak járó összeget.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik