Hírek

Hamarosan talpra állhat

Balázs Zsolt a ZTE FC eddigi egyetlen győztes meccsén búcsúzott a sikertelen szezontól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Május elején egy edzésen súlyos bokasérülést szenvedett Balázs Zsolt, a ZTE FC fiatal támadója. A 23 éves játékos operációja jól sikerült, várhatóan két-két és fél hónap múlva végezhet könnyített edzéseket, egyelőre a gyógytorna kezdete is odébb van még. Az eddig még csak a Zalaegerszeg színeiben szereplő csatár a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, bár a jelenlegi edzés- és mérkőzésmentes időszakban több ideje van a jövőjén töprengeni, még nem körvonalazódik, hol folytatja pályafutását.

– Lassacskán már mondhatom, hogy jobban van a lában, a gipsz lekerült róla, most egy műanyag rögzítő van rajta – mondta a Rangadó megkeresésére Balázs Zsolt. – Már próbálkozhatok ráállni, erőltetni, és tíz nap múlva kell visszamennem az orvoshoz, akkor mondja meg, milyen feladatokat kell végeznem a gyógytorna során. Bár most több időm van gondolkodni a jövőmön, de mivel még megy a bajnokság, nem nagyon tudok semmi konkrétumot mondani ezzel kapcsolatban, a terveimről, elképzeléseimről pedig egyelőre nem szeretnék beszélni.

Az már hetekkel korábban eldőlt, hogy a ZTE kiesik a másodosztályba. Érdekesség, hogy Balázs Zsolt a sereghajtó zalaiak eddigi egyetlen győztes meccsén, Pápán játszott utoljára a csapatban.

– Senki nem gondolta, hogy így végeződik ez a szezon a ZTE számára, elég, ha csak a tavalyi szezont nézzük, amelyet a negyedik helyen zártunk, de lehetett volna belőle második is. A mostani idényben sem volt sok olyan alkalom, amikor lefociztak minket a pályáról, rendszerint csak nüánszok döntöttek. Ha tudunk volna a megoldást, már szezon közben alkalmaztuk volna – mondta keserűen a fiatal támadó.

Ma már csak emlék: aranyláz Zalában

Tíz éve futball-lázban égett Zala megye, hiszen a ZTE FC 2002 tavaszán megszerezte története első bajnoki címét! A sors furcsa fintora, hogy a szép emlék jubileumát beárnyékolja a csapat idei rossz szereplése és kiesése.
– Csodálatos közönség előtt nyertünk bajnoki aranyat, és nem párszáz vagy ezer néző jelenlétében. Egy megyét fertőzött meg akkor a futball. Nagy ajándéka a sorsnak, hogy mi éppen egy ilyen közegben szereztünk aranyérmet, csodálatos volt ezt átélni – mesélte a Zalai Hírlap hasábjain Bozsik Péter, egykori vezetőedző.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik