Hírek

Zalaegerszeg városvezetése feltételeket szab

A nyeretlenül sereghajtó Zalaegerszegi TE további támogatásának szándékát fogalmazta meg a város vezetése, ám az éves szinten mintegy 160-170 millió forintos összeget előfeltételekhez kötötte.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gyutai Csaba polgármesternek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a klub nyilvánvalóan súlyos krízisbe sodródott, az eddig követett klubmodell megbukott, így a ZTE az összeomlás szélére került, ami elfogadhatatlan a számára.

A csapat további támogatásával kapcsolatban ugyanakkor elkötelezettnek nevezi magát az önkormányzat, már csak a klub 92 éves története és a helyiek labdarúgás iránti szeretete okán is. A város ezért kész egy világos, a teljes megújulást biztosító elképzelést támogatni, akár a másodosztályban is, a visszajutás érdekében.

A polgármester közleményében négy pontban foglalta össze a támogatás valamennyi formájával (hiteltörlesztés, létesítmény-fenntartás, az akadémia segítése, stb.) összesen évi 160-170 millió forintos összeg előfeltételeit.

Ezek szerint az önkormányzat:

• világos és pontos, hiteles gazdálkodási helyzetképet akar látni,

• meg akarja ismerni a klub szponzori szerkezetét, s a többi szponzor szerepvállalásának mértékét, s jövőre vonatkozó lehetőségeiket,

• a gyakorlatilag kizárólagos tulajdonosi jogait gyakorló fél szerepét a finanszírozásban, s elképzeléseit a jövőre,

• szeretné megismerni a titkos befektetőt, aki a korábbi ígéretek ellenére sem vette még fel a kapcsolatot vele.

Zalaegerszeg önkormányzata, amely a klub messze legnagyobb szponzora, azt szeretné, ha a klub a jövőben a lehető legnagyobb mértékében a helyi, zalai kötődésű játékosokra támaszkodna, stabilan, kiszámíthatóan és áttekinthetően működne, kiemelten kezelné az utánpótlás helyzetét, s addig nyújtózkodna, ameddig a takarója ér.

Nagy Ferenc klubelnök az MTI megkeresésére azt mondta, hogy két-három napon belül sajtótájékoztató vagy közlemény formájában reagál majd a mostani közleményre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik